Σοσιαλισμός με ολίγη βαρβαρότητα

Καταλάβαμε την άφιξη τους απ’ την αναστάτωση που αμέσως ξεκίνησε στο παρκάκι της Ναυαρίνου, για ν’ απλωθεί στο απέναντι  μαγαζί όπου πίναμε το ποτό μας. Οι διμοιρίες στάθηκαν για λίγο στην Χαριλάου Τρικούπη κι έπειτα άρχισαν να κατηφορίζουν απ’ τη Ναυαρίνου, αλλά και μέσα απ’ το παρκάκι. Ο κόσμος αμέσως άδειασε το πάρκο και άρχισε να κατευθύνεται προς τα ενδότερα των Εξαρχείων. Κάποιοι απ’ το καφενείο επίσης σηκώθηκαν και έφυγαν. Μαζί με τις διμοιρίες ήταν αρκετοί ένστολοι και επίσης αρκετοί άντρες με πολιτικά.Αυτοί οι τελευταίοι ήρθαν στα τραπέζια, όπου παρέμενε κάποιος κόσμος.

Όσο περνούσαν οι διμοιρίες, κάποιοι φώναζαν και απορούσαν τί τους έπιασε έτσι ξαφνικά κι αποφάσισαν να εφορμήσουν προς το μέρος μας. Οι κύριοι, χωρίς διακριτικά, στοιχεία ή οτιδήποτε άλλο, με καθησυχαστικό ύφος μας είπαν ότι θέλουν να δουν τις ταυτότητές μας κι ότι να μην ανησυχούμε γιατί είναι προληπτικός ο έλεγχος. Ψάχνουν, λέει για ναρκωτικά, όπλα κλπ. Επίσης θέλησαν να ψάξουν κάποιες τσάντες. Λέω στον κύριο με το κόκκινο μπουφάν μπροστά μου με το πιο γλυκό ύφος που θα μπορούσα να πάρω, ότι είμαι δικηγόρος και ότι θα ήθελα να ξέρω για ποιό λόγο θέλει τα στοιχεία μου ή πολύ περισσότερο για ποιό λόγο θέλει να μας ψάξει. Επίσης να μας και ποιός είναι. (σημείωση: η τελευταία ερώτηση απαντήθηκε πολύ εύστοχα από συμπότη, ο οποίος έλεγε: «ρε αυτός πιο πολύ μοιάζει με εκλογικό αντιπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ»). Φυσικά σαφείς απαντήσεις δεν πήρα. Αντιθέτως ο κύριος με το κόκκινο μπουφάν, εκτόξευσε προς το μέρος μου ένα (διασκεδαστικό αν μη τι άλλο) λογύδριο, στο οποίο μου έλεγε ότι «δεν τιμώ το λειτούργημα μου, ότι είναι ντροπή μου αυτό που κάνω και ότι εμάς ειδικά η δουλειά μας, επιβάλλει να είμαστε οι πιο συνεργάσιμοι πολίτες». Δεν κατάλαβα τί ακριβώς εννοούσε με αυτό το συνεργάσιμοι. Να συμβάλλουμε στην τήρηση της νομιμότητας ή να την ερμηνεύουμε ανάλογα με τα κέφια μας;

Στη συνέχεια ήρθε άλλος κύριος πιο ευγενικός και γλυκομίλητος, ο οποίος μου είπε συγκαταβατικά «εντάξει δεν τρέχει τίποτα, εμείς δεν είμαστε εδώ για σας. Εσείς είστε άλλο (σ.σ. μάλλον θα τον εντυπωσίασε το πουκάμισό μου). Θα μου δείξετε τώρα την ταυτότητά σας;». Του λέω καλά, μήπως να μου δείξετε κι εσείς τη δικιά σας; Και τέλος πάντων έγινε κάτι εδώ τριγύρω, καμία εγκληματική ενέργεια, μήπως κυνηγάτε κάποιον; Συνεχίζει: «μα γιατί θέλετε να δημιουργήσετε πρόβλημα;» Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε για κάμποση ώρα, με νεαρό αστυνομικό να μου λέει ότι «όλο αυτό είναι πρόληψη, δεν είναι καταστολή» (πρώτη φορά βλέπω προληπτικό έλεγχο τσάντας, σε μαγαζί, στο άσχετο και χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό).

Εκείνη τη στιγμή με πλησίασε άλλος νεαρός με πολιτικά (μπουφάν κουμπωμένο μέχρι το λαιμό, τί διάολο στο ψυγείο τους κρατάνε όλη μέρα και κρυώνουν έτσι;), κάπως μυστήριος και μου είπε : «είσαι δικηγόρος; Και τι μου λες ρε φίλε, ότι δεν μπορώ να σε ψάξω, να σε ελέγξω όποτε θέλω;». Ύστερα από λίγο όπως είναι φυσικό, έκλεισαν τα μαγαζιά και ο κόσμος άρχισε να διαλύεται προς διάφορες κατευθύνσεις. Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.

***

Το παιδί που μου έλεγε ότι αυτό είναι η πρόληψη είναι το γέννημα μιας κοινωνίας που της λες ελευθερία και ακούει ασφάλεια. Τις ενέργειες και τον τρόπο δράσης των αστυνομικών δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσεις προληπτικές. Όμως δεν επρόκειτο και για άσκηση κατασταλτικής πολιτικής. Όλο αυτό περισσότερο έμοιαζε με ρύθμιση. Οι αστυνομικοί, ένστολοι και με πολιτικά, μαζεύτηκαν μες στη νύχτα, απέκλεισαν το δρόμο και ύστερα προχώρησαν προς το κέντρο των Εξαρχείων, με τον τρόπο που κάνει έφοδο ο τακτικός στρατός. Οι έλεγχοι στα καλά καθούμενα, οι ανοιχτές τσάντες, οι κύριοι χωρίς διακριτικά δίπλα στα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί για να επικυρώσουν την ισχύ ενός καινούριου νόμου. Αυτός λέει περίπου ότι αναλόγως με το πού κυκλοφορείς, αναλόγως με το πού πίνεις το ποτό σου είσαι ύποπτος ή όχι. Αν επιλέγεις ακόμη να πηγαίνεις σ’ αυτές τις περιοχές σημαίνει ότι είσαι ένοχος τουλάχιστον για την έλλειψη αγάπης στην τάξη και τη νομιμότητα. Η αστυνομία θα σε διώξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

(Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από κάποια ώρα που τα ΜΑΤ είχαν προχωρήσει προς τα κάτω, γύρισε ένας με πολιτικά και λέει στους αστυνομικούς: «αυτοί τι κάνουν εδώ; Δεν τους ψάξαμε; Να φύγουν τώρα».Ύστερα κάποιος του φώναξε «δεν επιτρέπετε να στεκόμαστε στο πεζοδρόμιο;» για να συμπληρώσει αμέσως «μέχρι χθες καλά ήμαστε. Τώρα με την αλλαγή..»)

Με άλλα λόγια, εκεί υπάρχουν εστίες ανομίας, που λέει κι ο αγαπητός αριστερός κ. Βούγιας. Μόνο που για αυτές τις εστίες δεν είναι υπεύθυνοι μόνο οι κύριοι με τις πέτρες, αλλά και οι κύριοι με τις στολές και τα όπλα. Το πρόβλημα εδώ βρίσκεται στο ότι έχει άλλη βαρύτητα η παρανομία ενός πολίτη και άλλη η παρανομία ενός κρατικού οργάνου. Η οργανωμένη, συστηματική και καθαγιασμένη βία του κατασταλτικού μηχανισμού είναι αυτή που ανάβει τα πιο επικίνδυνα φυτίλια.

Είναι προφανές πάντως, πως την περιοχή δεν την αγαπάει ούτε ο περίφημος χώρος, ούτε το προσφιλές μας παρακράτος. Το δε κράτος, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες, ώστε να ανθίσουν εκεί όλων των ειδών οι τραμπούκοι, είτε βρίσκονται στο κρατικό μισθολόγιο, είτε όχι.

Κάπως έτσι χθες το βράδυ παραλίγο να αντιληφθούμε τί σημαίνει «πάμε μαζί» (μάλλον ως το τμήμα εννοούσε ο GAP). Έφυγα ακούγοντας κάποιον να επικαλείται στην ίδια πρόταση το ΠΑΣΟΚ και τα θεία. Περαστικά μας.

υγ. αυτά περί δικηγορίας μην τα παίρνετε τις μετρητοίς. Απ’ τη νομική περάσαμε μα δεν ακουμπήσαμε.

31 Σχόλια

Filed under διάφορα, ζεστές μέρες

31 responses to “Σοσιαλισμός με ολίγη βαρβαρότητα

  1. Μάλλον δεν ήσουν αρκετά γραβατωμένος για δικηγόρος και δεν τους έπεισες.

    Πάντως, ακόμα κι εγώ πίστευα πως θα περίμεναν λίγο! Όχι και την επαύριο της ορκωμοσίας!

  2. Άμα ήταν να περιμένουν λίγο δεν θα έβαζε με το καλημέρα σας τον Χρυσοχοΐδη ντε…θα επέμενε στη Δαμανάκη και θα την έβαζε τελικά! Για να έχει και ένα «πρόσωπο» να δείξει!
    Αλλά έβαλε τον Mr Exarthrosi tis 17 Noemvri, που πήγε, λέει, και τα βρήκε όλα διαλυμένα και θέλει να τα φτιάξει από την αρχή!
    Αααααχχχ! Που με λέγανε γκρινιάρα, πανάθεμά τους και πέρασα και ηθικό δίλλημα πως είμαι!!!!
    υ.γ. Μπράβο σας αγαπητό Βυτίο…ενώ εγώ κοιμόμουν και δεν πήρα είδηση τίποτα από όλα αυτά μέχρι που τα άκουσα στα ραδιόφωνα το πρωί!

  3. Από έγκυρες πηγές πληροφορήθηκα ότι οι εν λόγω κύριοι διεξήγαν εντατικές έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Κούνεβα.

  4. 2η εκδοχή: ο Χρυσοχοΐδης έψαχνε τους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς φίλους του, να πιούνε ένα ποτάκι στο υπουργείο. Αλλά πού να τρέχει τώρα ο ίδιος.

  5. Πρόσεχε. Αυτό είναι το μήνυμα. Να μη ξεμυτίζουμε απο τα σπίτια μας. Να κερνάμε σοκολατάκια τον αστυφύλακα της γειτονιάς μας, μπορεί κάπου κάποτε να μας χρειαστεί. Ετσι θα συμφιλιωθεί ο πολίτης με το κράτος. Καιρός είναι να ξανανοίξουν τα καφενεία παλαιού τύπου γεμάτα μπαρμπάδες που παίζουν τάβλι. Σύνθημα: Τα ΚΑΠΗ στα Εξάρχεια!
    ..με τρόμαξες στην αρχή..

  6. Παράθεμα: Διανύοντας την πρώτη βδομάδα « We are not alone

  7. κατι ηξερε η Μαρια και δεν δεχτηκε να αναλαβει το υφυπουργείο…

  8. sasantsos

    aporw pws den se edesan….???
    polu wra tous apasxolises….xaxaxaxa
    antistash kata ths arxhs!!!!
    ntroph sou
    lol

  9. Λοιπόν, φίλε μου, πέρα από τα αστειάκια που ελέχθησαν παραπάνω, η καλύτερη συνταγή σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνεις την ταυτότητά σου χωρίς πολλά λόγια. 99 φορές στις εκατό θα της ρίξουν μία αδιάφορη ματιά και θα πάνε παραπέρα. Εξάλλου το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας είναι δημόσιο έγγραφο, δεν μας ανήκει, μας έχει παραχωρηθεί για να το έχουμε πάντα μαζί μας (έχουμε αυτή την υποχρέωση) και να το επιδεικνύουμε όταν πρέπει να αποδείξουμε ποιοι είμαστε. Δυστυχώς, με προθυμία το δείχνουμε όταν μας το ζητάει ο τελευταίος υπάλληλος του κράτους αλλά όταν μας το ζητάει ο κάθε βαριεστημένος μπατσάκος μας πιάνει το αντιεξουαστικό. Καλό είναι να μην ανοίγεις κουβέντα, γιατί δεν πρόκειται (και δεν είναι δυνατόν άλλωστε) να εξηγούν στον καθένα «τι έγινε» «ποιον κυνηγούν» και τέτοια. Εξάλλου πολλές φορές κουβέντα στην κουβέντα οδηγούμαστε σε παρεξηγήσεις και μετά τους δίνεις την αφορμή να σε τραβάνε στο τμήμα, ακόμη κι αν έχεις δείξει ταυτότητα, με δικαιολογία «ύποπτη συμπεριφορά: προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο», απ’ όπου θα φας τζάμπα ταλαιπωρία τουλάχιστον δύο ωρών.

  10. Η αλλαγή ήρθε σε αυτό που φίλος σημείωσε πολλάκις: ευγένεια και όχι βία, όχι επιθετικότητα. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δε θα υπάρχουν ες αεί οι έλεγχοι αυτοί. Ας δούμε τι θα κάνουν τις πεζές περιπολίες…

  11. @ κροτ, δε φορούσα τη γραβάτα μου αυτό είναι γεγονός. Από αύριο υπόσχομαι ότι θα είμαι σοβαρότερος και ενδυματολογικά.

    @ κόκκινο μπαλόνι,
    ο ύπνος ήταν καλύτερος σας βεβαιώ. Λίγη γκρίνια δεν κάνει κακό, συνήθως έχει να κάνει με το ότι έχετε καλύτερη επαφή με την πραγματικότητα. Τουλάχιστον ο κύριος υπουργός μας υποσχέθηκε ότι όποιος μας αγγίξει θα τιμωρείται. (δεν πιστέυω να το πιστέψατε)

    @ δύτη των νιπτήρων,
    και δεν μπορούσε να πάρει ένα τηλέφωνο ο άνθρωπος; τους έστειλε να ψάξουν έναν έναν όλους τους θαμώνες των Εξαρχέιων. Θα μου πεις ήθελε να συζητήσει ο άνθρωπος για το πώς χρησιμοποιεί ο αρστερός – αντιεξουσιαστής τα σώματα ασφαλείας, στην περίπτωση που η ιστορική αναγκαιότητα τον ρίξει στην ανάγκη να κυβερνήσει.

    @ ροδιά,
    κι επειδή με έπεισαν, γι’ αυτό χθες πάλι εκεί ήμουν. Δε θα μας κάνουν ν’ αλλάξουμε και μαγαζί είπαμε. ούτε βέβαια θα μας φάνε και το σοκολοτάκια, έλεος.

    @ ristmas,
    καλά έκανε δε λέτε τίποτα. Αντιθέτως ο κ. Βούγιας έδειξε ότι καλά έκανε και το δέχτηκε, μάλλον παραέχει γερό στομάχι.

    @ sasantsos,
    όχι και να μας δέσουν, εδώ είχα μαζί μου ΑΔΤ, δικηγορική ταυτότητα, αφμ, εκκαθαριστικό, φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ. Πάω πάντα προετοιμασμένος στα Εξάρχεια.

  12. @ Αταίριαστε,
    μα φυσικά και ήμουν ευγενέστατος, αλήθεια. Όσο δεν πάει. Και στον πληθυντικό τους μιλούσα μάλιστα. Και έχω πάντα το ΑΔΤ μαζί μου & δεν έχω πρόβλημα να το δείξω. Συμφωνούμε σε γενικές γραμμές σε όσα λέτε. Τα προβλήματα ήταν άλλα (συνοψίζω: έλεγχοι από ανθρώπους με πολιτικά που αρνούνταν να δείξουν στοιχεία, σωματικοί έλεγχοι χωρίς λόγο, προκλητικές εκφράσεις & συμπεριφορά, επιθετικότητα, ειρωνεία κλπ)
    Προσπαθούσα συνεχώς να τους λέω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνουν τη δουλειά τους αλλά δε μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει. Αταίριαστε νομίζω στο έχω ξαναπεί, δεν ε΄χω πρόβλημα με τους αστυνομικούς γενικά. Μπορεί να έχω κάτι κατάλοιπα από αντιδεξιά σύνδρομα (από παππού , πατέρα κλπ) αλλά ούτε μπάτσους τους λέω, ούτε τους θέωρω κάτι χειρότερο ή λιγότερο από μένα. ίσα ίσα που έχουν την χειρότερη κωλοδουλειά. Αλλά οι ίδιοι είναι που προκαλούν ακόμη και όσους προσπαθούν η κατάσταση να κυλήσει ομαλά και να τελειώσουν όλα γρήγορα. Αφού μας έλεγξαν πχ. ήθελαν και να φύγουμε από την περιοχή. Ξαναλέω: δε βλέπω εχθρούς/ αντιπάλους κλπ στους αστυνομικούς. βλέπω υπαλλήλους του κράτους που λαμβάνουν άθλιες εντολές & που εκτελούν με υπερβάλλοντα ζήλο συνήθως τα καθήκοντά τους.

    @ δείμος του πολίτη,
    δεν ξέρω αν θα δούμε αλλαγές. Μακάρι. Πάντως συμφωνώ μαζί σας 100%. ευγένεια. Διαλλακτικότητα. Δε χρειάζεται να μαλώνουμε με δημ. υπαλλήλους που δουλεύουν στην αστυνομία, όσο δε χρειάζεται να τσακωνόμαστε με έναν υπάλληλο της εφορίας.
    α και καλωσήρθατε.

  13. Gilletina

    ΛΑ.Ο.Σ-ΜΠΑΤΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΜΕ OΛΙΓH ΑΠΟ CIA…)

    (TO ΧΡΥΣΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙ)

    ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ.

    «προληπτικές πρακτικές»

    Ολα αυτά μαζί με τις στολές ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ GE.STA.PO.

  14. Παράθεμα: singen sang gesungen » μΠΑΤΣΟΚ

  15. @ Gilletina,
    εντάξει μην υπερβάλλουμε. ας αφήσουμε την CIA εκεί που βρίσκεται κι ας πιάσουμε τα δικά μας καλύτερα.

  16. Gilletina

    Καμια υπερβολή, μόνος του διαφημίζει το παράσιμο απο το υπερκρατος της CIA για την μετεκπαίδευσή του.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΔΗ ΜΙΛΑΜΕ…

  17. «Απ’ τη νομική περάσαμε μα δεν ακουμπήσαμε», ελπίζω όχι βιβλίο 🙂

    Η έλλειψη σχεδίου και επαγγελματισμού από εντεταλμένα όργανα τις πολιτείας μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε ένα καρυδότσουφλο. Ή καλύτερα, δια επαγωγικού συλλογισμού, σε δύο νομοθετικές πράξεις. Η πρώτη είναι ένα προεδρικό διάταγμα και η δεύτερη μια εγκύκλιος.

  18. Κι εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους αστυνομικούς.Άλλωστε έχω αρκετούς πελάτες από αυτούς.Οι περισσότεροι είναι κανονικοί άνθρωποι.Υπάρχουν βέβαια και μερικοί,στους οποίους είναι μεγάλος ο πειρασμός να κάνεις μια μελέτη για τον ουδό του πόνου…Εκείνο όμως που δεν μπορώ να χωνέψω είναι γιατί ένας κύριος με πολιτικά,επειδή πάει παρέα με ένστολους,έχει δικαίωμα να μου ζητά ταυτότητα.Πού ξέρω εγώ τι ιδιότητα έχει;Κι αν είναι παρακρατικός;Δεν μπορώ κι εγώ να τους ακολουθήσω,μιμούμενος τον ενδυματολογικό τους κώδικα(το μπουφάν γεμάτο εφημερίδες μια που δεν διαθέτω κλομπ και πιστόλι) και να ζητάω ταυτότητες από τους περαστικούς;Γιατί εμένα να μη μου τις δείχνουν;

  19. Τελικά έδειξες ταυτότητα; Πώς τελείωση το πανηγυράκι; Αληθινή απορία.

  20. Παράθεμα: να ψεύδεται με τόσο παιδική γραφή « Herr K.

  21. Εξαιρετική η περιγραφή σου, βυτίο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πάντως αφουγκράζεται τις φωνές της κοινωνίας! Φαντάζομαι θα του τηλεφώνησαν κι από εδώ!

  22. «όταν πρέπει να αποδείξουμε ποιοι είμαστε»

    Είχα την εντύπωση πως το πότε «πρέπει» και με ποιά διαδικασία, δεν το καθορίζει από μόνος του ούτε ο «ο τελευταίος υπάλληλος του κράτους» ούτε ο «κάθε βαριεστημένος μπατσάκος» αλλά ο νόμος.

    Εξάλλου, αν δεν υπήρχε ο νόμος να καθορίζει τέτοια πράγματα δεν θα υπήρχε και καθορισμένη δικαιοσύνη και αστυνόμευση στις κοινωνίες μας, οπότε θα κυκλοφορούσαμε όλοι με δίκανο.

    Αν κυκλοφορούσαμε όλοι με δίκανο θα ήθελε μεγάλα κότσια κάποιος χωρίς αιτιολογία να μας ζητούσε ταυτότητα. Μάλιστα, δεν ξέρω και αν θα επιβίωνε αρκετά για να γίνει βαριεστημένος!

    ΥΓ: Συμπεριφέρομαι με ευγένεια και ηρεμία. Ειδικά στους ανθρώπους με την εξουσία να μου ξεσκίσουν τη ζωή από βαριεστημάρα.

  23. @ gilletina,
    καλώς αυτός ας λέει ότι θέλει. Πάντως δε χρειαζόταν να μας πει για το παράσημό του για να μας πείσει για την αγάπη του για τη δημοκρατία. έχει ξανακάνει υπουργός. τον θυμόμαστε καλά.

    @ canis,
    πολύ διαφωτιστικά και τα δύο. Ρίχνοντας μια πρώτη διαγώνια ματιά βλέπω όχι καρυδότσουφλο αλλά ένα χάος μεταξύ των όσων προβλέπονται και όσων είδαν τα ματάκια μου. thanks πάντως.

    @ selitsanos,
    είναι και εκνευριστικό εντωμεταξύ, αφού εσύ τους δείξεις την ταυτότητα με όλη σου την καλή πίστη, να τους ζητάς τη δικιά τους κι αυτοί να κάνουν τον Σουφλιά. βάλτε τον τροχό στην πρίζα..

    @ theorema,
    ε μα ναι, τους είπα: ορίστε η ταυτότητα για να τελειώνουμε να μην υπάρχει και πρόβλημα και καθίστε τώρα να συζητήσουμε δυο τρία πραγματάκια. Ο φίλος (και συνάδελφος) ακολούθησε άλλη τακτική, δεν την έδειξε καθόλου. Αλλά όση ώρα μιλούσαμε, κάποιοι άλλοι βρήκαν ευκαιρία και έψαξαν την τσάντα μιας κοπέλας απ’ την παρέα που στεκόταν λίγο πιο πίσω. Σου λέω είχε ζουμί η βραδιά. Αυτά που έλεγαν αν σας τα πω λέξη προς λέξη θα φρίξετε.
    (υγ. Στην πραγματικότητα το πανηγυράκι τελείωσε με άλλο ένα ποτό. Δε θα μας στείλουν και για ύπνο)

    @ head charge,
    ο αποστόλης ήταν. του έκανε φάρσα κι αυτός το πίστεψε. δεν εξηγείται αλλιώς.

    @ aerosol,
    παντως όπως καταλαβαίνουμε απ’ όσα ακολούθησαν αυτές τις μέρες ήταν πολιτική εντολή να διεξαχθεί η επχείριση με τέτοιο τρόπο. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός, αλλά δεν τους είπε πάτε να βρείτε μάρτυρες, αλλά πάτε να δείξετε ότι η αστυνομία θα μπει για τα καλά στα Εξάρχεια.

  24. Και πολλά άλλα δεν θα αλλάξουν… (έχω τη φήμη του μάντη κακών)

  25. ουχ… έγραψα πριν δω το βιντεάκι, και απάντησα στα κουτουρού.
    .
    Αλλά ναι, σε κάτι τέτοια δεν έχουμε ουσιώδεις αλλαγές. Συν ότι δεν υπάρχει κάποιος σαν τον Χατζιδάκι, τώρα.

  26. ροδιά,
    εξιαρετικό βεβαίως.

    @ δύτη των νιπτήρων,
    είπαμε, οι απαισιόδοξοι είναι πιο κοντά στην αλήθεια.

    @ Αθανάσιε Αναγνωστόπουλε,
    τα διάβασα φυσικά και σας ευχαριστώ. Και η συζήτηση που ακολούθησε σε ορισμένα σημεία αρκετά ενδιαφέορυσα.
    Σχόλια εδώ άργησαν, εκεί έλειψαν γιατί αισίως έκλεισα τέσσερις μέρες χωρίς δίκτυο. Επιτέλους όμως επανήλθα.

  27. Τέσσερις μέρες χωρίς δίκτυο, ελπίζω όχι στο κρατητήριο! 🙂

  28. όχι (ευτυχώς). όχι ακόμη τουλάχιστον. Τώρα με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη (βλ. ΠΑΣΟΚ) δεν κινδυνεύουμε, χοχο.
    μια απλή μετακόμιση ήταν.

Σχολιάστε