ικανοποίηση

Στο ATM δεν αισθάνθηκε τύψεις ή δεύτερες σκέψεις. Έκανε την ανάληψη και τοποθέτησε τα χαρτονομίσματα στο πορτοφόλι. Πέρασε χαμογελώντας ειρωνικά μπροστά απ’ το πολυκατάστημα σούπερ μάρκετ. Σήμερα δεν είχε αναζήτηση προσφορών. Δεν είχε φτηνές λύσεις. Το χριστουγεννιάτικο δώρο θα ήταν ακριβό και προσεκτικά επιλεγμένο. Το χριστουγεννιάτικο δώρο θα ήταν τέλειο. Μπήκε σε καταστήματα που δεν είχε ξαναπάει ποτέ. Οι πωλητές ήταν ευγενικοί, τον φρόντιζαν με ενδιαφέρον και υπομονή, σε μια μάλιστα περίπτωση τον κέρασαν και εσπρέσο. Στο τέλος αγόρασε ένα καταπληκτικό πράσινο φόρεμα – υπέροχο κομμάτι, θα την κατασυγκινήσει είναι σίγουρο- είπε η υπάλληλος. Το βράδυ φόρεσε το φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο και το καλό μαύρο παλτό. Γυάλισε τα παπούτσια και ξεκίνησε. Στο δρόμο νόμιζε ότι έτριζε. Καθαριότητα, χάρη, κομψότητα. Κάθε τόσο κοιτούσε τη σακούλα στο δεξί του χέρι. Ικανοποίηση. Ένα ατόφιο αίσθημα ικανοποίησης γέμιζε τα μέσα του. Σαν το γκολ στο Γ-2 στο τελευταίο λεπτό του διαλλείματος. Σαν το πρώτο μακροβούτι της χρονιάς μέσα Μαΐου. Στάθηκε στην πόρτα της και χτύπησε το κουδούνι. Ακούστηκε ένα μακρινό ποιος είναι (αντρική φωνή 100%) και ένα πνιχτό σσςς. Ύστερα αισθάνθηκε πως κάποιος καθόταν πίσω απ’ την πόρτα. Δεν έγινε τίποτα. Ξαναχτύπησε κουδούνι και περίμενε. «Υπέροχο κομμάτι, θα την κατασυγκινήσει είναι σίγουρο». Περίμενε. Δεν έγινε τίποτα.

***

Η μίνι ιστοριούλα παρασκευάστηκε ως μέρος ενός βλογο – αφιερώματος για την εφημερίδα Αυγή με τίτλο «Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία μου» . Συμμετέχει ένα σωρό κόσμος. Οι πρώτες πέντε ιστορίες δημοσιεύτηκαν τα Χριστούγεννα και ακολουθούν οι υπόλοιπες στο Πρωτοχρονιάτικο φύλλο. Αναλυτικότερα, έγραψαν ο Τσαλαπετεινός, η Ιφιμέδεια, η Ποδηλάτισσα, οι Κυνοκέφαλοι , Ο Ήχος του Ανέμου και στο Πρωτοχρονιάτικο οι Silentcrossing /Χαμένα Επεισόδια  / Ερυθρό Καγκουρώ /  Nefosis / Ruby  / Καραντί  / Αντιδρασέξ  / Βιβλιοθηκάριος / PassionFlower / Αναγεννημένη / Μπανάνα / George Le Nonce / Kizilkum .

 

.

11 Σχόλια

Filed under Uncategorized

11 responses to “ικανοποίηση

  1. Παράθεμα: Δεν είναι το δέντρο μου! | ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ

  2. Παράθεμα: Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες (αφιέρωμα) | Το Ιστολόγιο του Ερυθρού Καγκουρώ – Red Kangaroo's Blog

  3. Παράθεμα: ικανοποίηση | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

  4. antoni-team

    Αν και όχι χριστουγεννιάτικης υφής το κείμενο, η ψυχοφθόρα χροιά του έπιασε τον στόχο της…..
    Σίγουρα δεν θεωρείτε επιτυχημένο ένα κείμενο που μόνον σου ανυψώνει το πνεύμα, μα και ένα που σου το καταβιβάζει. Το συγκεκριμένο περιλαμβάνει και τα δυο…..

    «Στο τέλος αγόρασε ένα καταπληκτικό πράσινο φόρεμα – υπέροχο κομμάτι, θα την κατασυγκινήσει είναι σίγουρο- είπε η υπάλληλος. Το βράδυ φόρεσε το φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο και το καλό μαύρο παλτό. Γυάλισε τα παπούτσια και ξεκίνησε.» και η ανάταση της ψυχής στο έπακρο. Ίπταται η αναμενομένη χαρά!.

    Και η αρχή της εναλλαγής…… « Σαν το πρώτο μακροβούτι της χρονιάς μέσα Μαΐου. Στάθηκε στην πόρτα της και χτύπησε το κουδούνι.»
    Και η πτώση άρχισε….. «Ακούστηκε ένα μακρινό ποιος είναι (αντρική φωνή 100%) και ένα πνιχτό σσςς. Ύστερα αισθάνθηκε πως κάποιος καθόταν πίσω απ’ την πόρτα» και άρχισε η παγωνιά του χιονιού στην ψυχή του…..
    ………. « «Υπέροχο κομμάτι, θα την κατασυγκινήσει είναι σίγουρο». Περίμενε. Δεν έγινε τίποτα.»
    Και ακούστηκε ο γδούπος της ψυχής του στης κρύες πλάκες του πεζοδρομίου….. από + άπυρο στο – άπυρο……..

    Έτσι το είδα εγώ!.
    Καλή χρονιά, ευχή που πρέπει να αποδέχεται και η Αυγή του σήμερα!…… διότι για τον άγιο Βασίλη….. το βλέπω χλωμό από μέρους της!!!!!…….
    Antonis-team.

  5. Παράθεμα: Εκεί που κρέμεται η κλωστή | Τα Χαμένα Επεισόδια

  6. Παράθεμα: Γιορτές; Όχι δα | Αναγεννημένη

  7. Παράθεμα: Σκορπισμένοι | Silentcrossing's Blog

  8. Παράθεμα: Να πρατιγάρεις στο Κάρντιφ – η πρωτοχρονιάτική μου ιστορία * | Το Ιστολόγιο του Ερυθρού Καγκουρώ – Red Kangaroo's Blog

  9. Παράθεμα: καλειδοσκόπιο | kizilkum

  10. Παράθεμα: μπεν μαρί | part II

Σχολιάστε