μελαγχολια

dsc02285.jpg

«Αγνάντια πάντα στον ουρανό των παιδικών μου χρόνων δεν ζητάω παρά μονάχα να βρεθεί κάποιος να μου ανάβει το τσιγάρο μου. Και οι φιλοδοξίες μου αυτομάτως θα επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους διαστάσεις. Να μπορώ κ’ εγώ άνετα να θυμάμαι τα ξεχασμένα αξέχαστα. Ένα πελαργό σε καμπαναριό ένα γλάρο πάνω απ’ τη θάλασσα φεγγάρια ν’ ανατέλουν φεγγάρια να δύουν μεσολογγίτικα μελαγχολικές πολύ μελαγχολικές γυναίκες ταβερνόβιους άντρες ως τα χαράματα ένα επιτάφιο ακατανίκητης δροσιάς και γοητείας το φίλο μου το Γιάννη το μαραγκό που τραγουδούσε στην Κατοχή όπως τραγουδάει τώρα ο Καζαντζίδης τα χαμομήλια τ’ Αη Δημήτρη τις σκονισμένες αγκινάρες στα χείλια της ασφάλτου και της Κυρά Ρήνης το Κάστρο…»

Θ. Γκόρπας, 30.12.1967

Advertisements

8 responses to “μελαγχολια

 1. αυτό είναι το μινι-μπας από το Little Miss Sunshine κι απορώ πώς κατορθώσατε να το ανεβάσετε ως τα γκρέμνα…

 2. πηγαίναμε στο διαγωνισμό μοντέρνου πυρρίχιου που διοργάνωνε ο σύλλογος νέων Δώθε Παναγίτσας, αλλά στρίψαμε λάθος όπως εύκολα μπορείτε να καταλάβετε.
  πιστέψτε όμως δεν έφταιγα. εγώ απλά ρώτησα, δεξιά πάμε;
  κι αυτή είπε, ίσως.

 3. Νίκος Μηνακάκης

  Προς: Σπάρτη 5-5-2010
  Αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
  Αξιότιμο Πρόεδρο της Κυβέρνησης,
  Υπουργούς, Βουλευτές, Δημοσίους φορείς
  Κοινοποίηση: Σε όλες τις πρεσβείες, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. κλπ.
  : Μ.Μ.Ε

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  Αξιότιμοι , παραλήπτες της παρούσας επιστολής .
  Έχουμε παρατηρήσει, ότι αρκετά συχνά γίνεται η χρήση του ονόματος του ελληνικού λαού, .…«ο ελληνικός λαός μας ψήφισε» και του ονόματος των Ελλήνων …. «με κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων θα βγούμε από την κρίση», προκειμένου να προβληθούν, δικαιολογηθούν ή νομιμοποιηθούν ποικίλες και διάφορες προτάσεις, ενέργειες και νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε..

  Επιπλέον έχουμε να παρατηρήσουμε ότι:
  – Ποτέ δεν λήφθηκε υπ’ όψη η θεσμική μας άποψη, γνώμη ή συμβουλή σε ζητήματα, η επίλυση των οποίων θα βελτίωνε την παρούσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
  – Ποτέ δεν μας ζητήθηκε η πραγματική συγκατάθεση σε οποιαδήποτε νομοθετική ή άλλου τύπου ενέργεια, όπως η ψήφιση ενός νομοσχεδίου, η επικύρωση μιας διακρατικής συμφωνίας ή σύναψης ενός δανείου μιλώντας αόριστα για ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ.
  – Ποτέ δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τις πρακτικές της παρούσας κυβέρνησης (όπως άλλωστε και όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων), οι ενέργειες της οποίας δεν έχουν καμία σχέση από τις προεκλογικές εξαγγελίες- δεσμεύσεις

  Γι αυτό το λόγο σας καλούμε όπως, σε κάθε επόμενη αναφορά που έχει να κάνει με δηλώσεις, αναφορές και αποφάσεις στο όνομα του ελληνικού λαού και των Ελλήνων και εφ΄ όσον δεν έχει την σύμφωνη γνώμη μας, να μας εξαιρείτε.

  Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες όπου προβαίνετε σε σύναψη δανείου καθ’ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού και εκ των υστέρων ζητάτε την συμμετοχή μας στην αποπληρωμή του, πριν την υπογραφή της σύναψης, να ενημερώνετε τους δανειοδότες σας ότι:
  {εγγυάστε την εμπρόθεσμη αποπληρωμή των δόσεων του δανείου, χωρίς συμμετοχή του ελληνικού λαού}

  Επίσης σας δηλώνουμε ότι δεν νιώθουμε κανένα βάρος ευθύνης για την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως ο υπέρογκος δανεισμός ή για την χαμερπή πολιτική ζωή του τόπου, όπως φαίνεται από τα κατά καιρούς δημοσιοποιημένα σκάνδαλα.
  Ως συνέπεια των παραπάνω, δεν βλέπω κανέναν λόγο, βάσει του οποίου μας ζητείται η συνδρομή μας στον απεγκλωβισμό από την κρίση, στην διαμόρφωση της οποίας δεν συμμετείχαμε. Για το λόγο αυτό επιφυλασσόμεθα, ως Ελεύθεροι Πολίτες, να αποποιηθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, οποιασδήποτε ευθύνης μας επιρριφθεί άδικα και αναίτια, όπως και οποιασδήποτε απαίτησης αποπληρωμής οφειλών από οποιονδήποτε το απαιτήσει.

  Άμεσο δημοψήφισμα
  Για Παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους, ως προϊόντος διαφθοράς, με βάση το διεθνές νομικό δόγμα

  Ο λαός δεν πρέπει και δεν θα πληρώσει

  Επιτροπή Αγώνα Απεργιακής Κινητοποίησης 05-05-2010 Ν. Λακωνίας

 4. Αγαπημένο μου βυτίο, είναι πολύ νωρίς για τέτοιες μελαγχολικές σκέψεις. Και μην μου πεις πως πλανάμαι πλάνην οικτράν, γιατί με το χρόνο έρχεται και η γνώση. Πόσω μάλλον η επίγνωση.
  Σε φιλώ.

 5. soukourin

  Αλήθεια, το κίτρινο βανάκι να κείται ακόμα σε εκείνο το χωματόδρομο της Αστυπάλαιας;

 6. ΚΑΚΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

  Ερχεται το απόγευμα κοκκινωπό και μπουκωμένο
  τα σύννεφα γεμάτα αέρα, τραβάνε για τη δύση
  θυμάμαι ένα τραγούδι των Ζέππελιν,
  ανάβω ένα στριφτό άδειο από καπνό πάλι σήμερα
  το σακκουλάκι το κάπνισα όλη τη νύχτα
  πέρασε έτσι και με βρήκε το πρωϊ
  να κάνω σκέψεις για θέματα που είπα «πνίχτα».
  Δεν προχωράει η μέρα χωρίς γέλιο και μουσική
  δεν βαστάει η καρδιά με βογγητά και δάκρυα
  μιά ουτοπία είναι η χαρά μιά ανάσα η δυστυχία απ’την ανασφάλεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s