σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών

Επιχείρηση ελέγχων στην παραλία της Πρέβελης έκανε κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, συλλαμβάνοντας και κάνοντας προσαγωγές ατόμων για μικροποσότητες ναρκωτικών αλλά και ατόμων που είχαν στήσει τις σκηνές τους κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για στοχευμένους ελέγχους που  αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, και που θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

(θα έβαζα λινκ προς το άρθρο της λιφο, αλλά μετά απ’ το κατάπτυστο άρθρο για τον Σακκά, δεν βάζω τίποτα)

Η χώρα που χαλαρώνει πίνοντας φρέντο καπουτσίνο, αναλογιζόμενη αν θα σκοτώσει ή όχι έναν απεργό πείνας, δεν ενδιαφέρεται να έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου μόνο πάνω στους ανθρώπους που έτυχε να κατοικούν εντός της. Διπλασιάζει το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ. Αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι μια πολιτική επιλογή. Έπειτα τρέχει, κάνει ελέγχους, πεσίματα, ελέγχους, συντονισμένες επιχειρήσεις για να ανακαλύψει όσους επιμένουν να μην πλένονται και να μην πληρώνουν 60 ευρώ το δίκλινο. Η πολιτεία επεμβαίνει, αρπάζει το τσιγαριλίκι απ’ το χέρι του κοριτσιού που κάνει διακοπές και ρεμβάζει έξω απ’ τη σκηνή της. Τη σώζει απ’ τις καταχρήσεις και επιτέλους επαναφέρει την ευταξία του τουριστικού προορισμού.

Η χώρα μιλάει με αστυνομική γλώσσα, πάντα και σε κάθε περίσταση. Προστατεύει όλους εμάς τους διψασμένους για ασφάλεια και κυβερνησιμότητα πολίτες, από όλα τα κακά που έχουν πέσει πάνω στον πανέμορφο τόπο μας. Ελεύθερη κατασκήνωση, φούντα, αναρχία, συνδικαλισμός, απεργίες, ομοφυλοφιλία, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Η χώρα φοράει στολή, καβαλάει το παπί της, δικάβαλο και με την εξάρτυση να προκαλεί εφίδρωση στα παιδιά της, και εφορμά προς το ΚΑΚΟ. Θα μας σώσει, θα μας προστατεύσει, θα μας σχηματίσει δικογραφία, θα μας προφυλακίσει, θα μας κάνει προληπτική προσαγωγή.

Όλα θα τα κάνει, ακόμη και να υπερβεί τα όρια της νομιμότητας, ακόμη και να ερμηνεύσει διαφορετικά τη νομιμότητα, τα πάντα, ότι χρειαστεί, αρκεί να μας σώσει, αρκεί να πετύχει την εθνική σωτηρία, για την οποία όλοι παρακαλάμε. Παρακαλάμε υπουργούς, τρόικες, χωροφύλακες, χρυσαύγουλα, όποιον βρούμε πρόχειρο. Παρακαλάμε για την εύρυθμη λειτουργία της οδού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου και βέβαια του τουριστικού προορισμού.

Ένταση. Αμείωτη ένταση. Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν οι έλεγχοι. Οι έλεγχοι ταυτότητας. Αστυνομικής, σεξουαλικής, ιδεολογικής, πολιτικής. Οι έλεγχοι θα πολλαπλασιαστούν, θα εστιάσουν, θα είναι αδιάκοποι. Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστεί η μετατροπή της παραλίας σε γκαζόν, της θέας σε γήπεδο γκολφ, της σκηνής σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, της προφυλάκισης σε τιμωρία, της καταστολής σε προληπτικό περιορισμό.

Η ευταξία. Η ευταξία του τουριστικού προορισμού. Θα γίνουν συλλήψεις, θα γίνουν επιχειρήσεις σκούπα. Θα μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει σωστά και προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας η ακρογιαλιά, το κύμα, το τζιτζίκι και το αρμυρίκι. Η ευταξία του τουριστικού προορισμού είναι μια απ’ τις κυρίαρχες αξίες της νέας Ελλάδας.

Η ευταξία ξεκινάει από το κέντρο της Αθήνας, τις επιχειρήσεις σκούπα, την Αμυγδαλέζα και την υγειονομική διάταξη. Σιγά σιγά, επιτέλους, οι ενέργειες της κυβέρνησης πιάνουν τόπο. Η ευταξία απλώνεται, διαχέεται στην ελληνική επικράτεια, πιάνει όλο τον χώρο. Η ευταξία καταλαμβάνει το Σούνιο, την Πάτμο, τη Γαύδο, την Αστυπάλαια, την Ανάφη και τις ακτές της Πελοποννήσου. Η άμμος και τα βότσαλα εξαερώνονται μπροστά στις απαιτήσεις του πλήθους των τουριστών. Καφετέριες πάνω στο τιθασευμένο πια κύμα παίζουν το cd του Ρέμου που δίνει η ρίαλ νιουζ, ξανά και ξανά, μέχρι η πετσέτα να γίνει γκαζόν και το αλάτι αντηλιακό. Πολυτελή στούντιο με θέα το τουρνουά γκολφ και τους σταρ του Hollywood που άργησαν αλλά επισκέφθηκαν επιτέλους το ελληνικό θαύμα. Εκπομπές της Στεφανίδου, του Ευαγγελάτου και της Μάνδρου προβάλλονται από τεράστιες υπερσύγχρονες οθόνες που αντικαθιστούν το ηλιοβασίλεμα. Ο κόσμος τώρα χειροκροτεί πιο έντονα. Εθελοντές σερβιτόροι απ’ τον ΟΑΕΔ χαμογελούν και εξυπηρετούν τσάμπα και αποκτώντας την περιζήτητη εμπειρία, ιδιοκτήτες εφημερίδων, mall και διοδίων. Η ευταξία των τουριστικών προορισμών απλώνεται στις καρδιές μας και τις γαληνεύει. Ποτέ ξανά φόβος για τις ορδές παράνομων ξένων και ακραίων αναρχοκομμουνιστών.

Η εύρυθμη λειτουργία είναι γεγονός. Έπρεπε να ξεκινήσει εντυπωσιακά από κάτι τόσο μικρό όσο η ελεύθερη κατασκήνωση. Έπρεπε να επεκτείνεται μετά από ένα έλεγχο σε κάτι τόσο μικρό όσο η ελεύθερη κατασκήνωση. Έπρεπε να προχωρήσει μιλώντας στρατιωτική γλώσσα και περιγράφοντας πολεμικά κάτι τόσο μικρό όσο η ελεύθερη κατασκήνωση. Έπρεπε να μην είναι πια ελεύθερη. Ούτε η κατασκήνωση.

17 Σχόλια

Filed under ασυναρτησίες

17 responses to “σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών

 1. Φταίει η ορολογία: «Ελεύθερο». Δε μπορεί να χρησιμοποιείται αυτή η λέξη, γιατί αν για κάποια περίοδο, μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, κάνεις κάτι ελεύθερο, αυτόματα μπαίνεις στη διαδικασία αν αμφισβητήσεις όλα τα άλλα μη ελεύθερα που σου έχουν επιβάλλει. Αν θυμάσαι, έστω και για μια εβδομάδα, ότι μπορείς να είσαι ελεύθερος, υπάρχει πρόβλημα.
  Η μόνη χρήση της λέξης «ελεύθερο» που επιτρέπεται είναι στα αγγλικά και συνοδευόμενη από φολκλόρ μουστακαλήδες και χίπψτερ παιδάκια με κιλτ. Ένα θλιβερό αστείο, κάτι άσχημο για να γελάμε. Αυτό θα ήταν το ιδανικό «ελεύθερο» για αυτούς.

 2. antoni-team

  Μετά από 25 χρόνια κάμπινγκ, δικαιούμαι να σχολιάσω!.
  Ελεύθερο σημαίνει παντού σκατά και σκουπίδια.
  Άναρχο περιβάλλον ανομίας δυσοσμίας, παραβατικότητας, χασισιού κλπ.
  Τράβα ρε άπατρη παραβατικέ στην Ολλανδία!. Το πουλάνε ελεύθερα.
  Εδώ υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία, όταν δουλεύει, που μαζεύει τα εξτρεμιστικά μιάσματα, για να προστατεύει του πολλούς. Εάν δεν σου αρέσει τράβα αλλού!. Τράβα στης ‘φαβέλες’ της Βραζιλίας. Τράβα όπου στο διάολο θέλεις, δεν θα μου λήψη ένα ακόμα πρεζόνι.
  Δεν θέλω την κασίδα σου. δεν θέλω της διευρυμένες κόρες των ματιών σου. Δεν θέλω την βρόμα σου. ενοχλείς την πολυψηφία των δημοκρατικών πολιτών, που φοβούνται την ανώμαλη σκέψη σου. όχι εμένα……. Θου φυλακή το στόμα κύριε….. δεν θέλω μπανάρισμα!!!!!.

  Σε ευχαριστώ φορτηγό απεριόριστα, για την αντεθνική τροφή που μου προσφέρεις!. Μα βάζε μου δυσκολότερους , να βοηθάνε το αλτσχάϊμερ των 68 μου χρόνων. Μέχρι να πάρω την αναπηρική μου σύνταξη, δεν μαλάκωσε το μυαλό μου. καθότι φτωχός……. Δανείζομαι ρεύμα, μα μουντζώνω τον εαυτό μου, όχι την πολιτεία.
  Antonis-team.

 3. antoni-team

  Και για την ιστορία, αυτός που ‘κάρφωσε’ για τα έκτροπα στην παραλία, είναι ανέντακτος αριστερός φίλος μου…..
  Ψάξτε!!!!….. έχει αρχίσει να συνέρχεται??????!!!!!……
  Φίλος εμένα του δεξιού…… με το χέρι μου στο ευαγγέλιο…….
  Α.

 4. nemo

  Ας μην υπερβάλλουμε, αγαπητοί!
  Μην ψάχνετε την ιδεολογία στις πράξεις, αυτή -αν υπάρχει- είναι συνήθως παρελκόμενο. Οι πράξεις της πολιτείας, των πολιτών, αγγέλων και δαιμόνων, ασθενών και οδοιπόρων καθορίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά από το χρήμα.
  Πιστεύω εις ένα νόμισμα, πατέρα παντοκράτορα……….
  Δεν είναι τωρινό φαινόμενο οι παραλιόθεν εκδιώξεις, από τότε που οι παραλίες απέκτησαν ρουμς του λετ η «ευταξία» έγινε το άγιο δισκοπότηρο, γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Και πολύ συχνά είναι οι ίδιοι οι ρουμς-του-λετάδες που καλούν την αστυνομία να επιβάλλει την ευταξία στα πορτοφόλια τους. Όσο για το πέσιμο προς άγραν μπάφων, εντάξει, πέρα από διασκέδαση φαντάζομαι ότι εξυπηρετεί και το σκεπτικό » φόβισέ τα, τα μαλακισμένα, να μην ξαναστήσουν σκηνές εκεί που μπορούν να νοικιάσουν δωμάτια». Πέραν του ότι συντηρείται κι όλος αυτός ο κοσμάκης από τις δίκες των εγκληματιών με τα τσιγαριλίκια. Τι θα κάνουν τόσοι δικηγόροι, ας πούμε, σε διαθεσιμότητα θα μπούνε;
  Όσο για το αν βρωμίζουν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές, ναι, πολύ συχνά βρωμίζουν, γιατί όσο φρικιό κι ελευθεριακό πνεύμα κι αν είσαι, σε κατατρέχει η νεοελληνικίλα του ντάξει, μωρέ, δε γαμιέται; σκατά είναι, δεν είναι και πυρηνικά απόβλητα…..
  Αλλά καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι το ελληνικό το κράτος μας, που πονεί και πλαντάζει για την ευκοσμία και ευταξία και κάνει τους άλλους να πληρώνουν κι αυτοί με τα σχετικά πρόστιμα, αν συλληφθούν επ’ αυτοφώρω να αποπατούν πίσω από το θάμνο, έχει κάνει αγαπημένη του συνήθεια να πληρώνει κολοσσιαία πρόστιμα για τη λειτουργία παράνομων χωματερών. Εκεί δεν το΄πιασε ο πόνος; Πήρε παυσίπονο;

  καλά μπάνια σε όλους
  με ή χωρίς μπάφους
  εντός ή εκτός δωματίου
  σε ελεύθερο ή σκλαβωμένο κάμπινγκ

  • antoni-team

   Φίλε ελευθερία δίνετε σε αυτούς που ξέρουν να την διαχειριστούν!.
   Ελεύθερος είναι ο Εύνομος πολίτης. Μα πληρώνει αυτούς πουν αποκαθιστούν της ατασθαλίες του.
   Πουθενά δεν υπάρχει το τζάμπα, δεν μπερδεύουμε το φτηνά με την ασυδοσία μας, έκτος εάν ακολουθεί η φιλιπινέζα μας!!!!!…..
   Α.

 5. καλημέρα και καλή καρδιά.

 6. Παράθεμα: 105. «This is your life» 1969, ΥΕΝΕΔ | Hieronymus Bosch 1450-1516

 7. Δες κάτι.
  Σε πολλές αν όχι σε όλες τις περιοχές, που στο παρελθόν ο κόσμος κατασκήνωνε ελεύθερα, δεν υπάρχει τουριστική υποδομή. Ούτε προϋποθέσεις να αναπτυχθεί.
  Γιατί διώχνεται ο κόσμος;
  Για να μας «σώσει» η πολιτεία από τις παραβατικές συμπεριφορές;
  Για την προστασία του περιβάλλοντος;
  Εν μέρει ισχύει.
  Θα σου πω κάτι άλλο όμως.
  Έχεις μήπως παρατηρήσει κάτι σκαφάτους – βαρκάτους τύπους που προσεγγίζουν αυτές τις περιοχές;
  Έχεις δει κάτι τύπους που σ αυτές τις περιοχές έχουν στήσει τις δικές τους καλλιέργειες, οι οποίες δεν πρέπει να φαίνονται;
  Ε λοιπόν είναι τελικά και πολύ ποιο απλό και κυνικό:
  «δεν θέλω ρε φίλε να έχεις πρόσβαση στο τσιφλίκι μου» και «θα σε τακτοποιήσει ο κολλητός μου ο μπάτσος»
  Έτσι χαιρέκακα διώχνεται ο κόσμος γιατί πολύ απλά τους χαλάει τον ιδιωτικό παράδεισο.
  .

 8. Μακάρι να εφαρμοστεί και να μην μείνει στα λόγια. Η μαστούρα δεν είναι ρηλάξ, είναι μαστούρα. Η μαριχουάνα δεν είναι ηρωίνη, αλλά αποβλακώνει. Το κάμπινγκ που γίνεται κεκτημένο, είναι κατάληψη περιοχών από τύπους που την βρίσκουν να αφοδεύουν στο ύπαιθρο, αγνοώντας ιδιοκτησίες ή ιδιοκτήτες. Εγώ, έχοντας φάει 3-4 χρόνια βρωμιά, αλητεία, καταπατήσεις και τραμπουκάκια στην μάπα, λέω ΟΥΣΤ και καλό δρόμο, κι ο καθένας στην τρύπα του ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Όσοι προωθούν αποβλάκωση, τέτοιες μέρες θα έπρεπε να κοιταχτούν

 9. Αλέκος

  Ωραίο άρθρο. – Χαμός στα σχόλια κυρίες και κύριοι ! Οι μισοί λένε, καλά μας κάνανε !
  Προφανώς φταίμε και εμείς που δεν μαζεύαμε τους κάφρους που όντως την τελευταία 10ετία έχουν αρχίσει να είναι η πλειοψηφία σε κάποιες περιοχές και που δεν προωθούμε πιο δραστικά τις ορθές πρακτικές του ελεύθερου κάμπινγκ. Όμως η θλίψη για την στρατικοποίηση των ζωών μας σε όλη την έκταση της στεριάς, μέχρι και στις τελευταίες άκρες της, τις παραλίες είναι σωστή και δίκαιη.
  Οι παχουλοί μεσοαστοί οικογενειάρχες, τώρα που ακυρώθηκαν οι δανειακές ονειρώξεις τους, και μέχρι να «επανέλθουν» τα πράγματα, να «περάσει η μπόρα» και να ξαναπάρουν κάρτες, κοιτάνε να την βγάλουν φτηνά: δύο μεγάλα αφρολέξ ψυγεία, κασετόφωνα, καρέκλες, ξαπλώστρες, τηλεοράσεις και αν γινόταν και ντιλίβερι σε αυτή την απομακρυσμένη παραλία θα ήταν καλύτερα βρε παιδί μου.
  Μου κάνει εντύπωση που όσοι βρίζουν τα φρικιά, δεν υπερασπίζονται το ελεύθερο κάμπινγκ. Κάτι βρωμάει στα σχόλια…

 10. Ωραίο άρθρο.
  Αναδημοσιεύω εδώ http://taxidixwrisxarti.espiv.net/
  ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα.

 11. sonic

  ο,που θελω θα παω να την ‘πεσω’.αυτο ελειπε!ο,τι θελω θα ‘βαλω’ μεσα μου.Αν με πιασουνε καλως.Αν δεν με πιασουνε χαρμα θα την περασω.Χεστηκα αν κυνηγανε ελευθ.κατασκηνωτες.Εδω κυνηγανε ανεργους να πληρωσουνε φορο,στο καμπινγκ κολλησατε;

 12. Με τη νέα ρύθμιση το καινούριο νομοσχέδιο για τον τουρισμό προσπαθεί να εξασφαλίσει την είσπραξη του προστίμου για όσους κάνουν ελεύθερη κατασκήνωση εντάσσοντάς το στον ΚΟΚ και απειλώντας με διπλασιασμό του ποσού αν οι «παραβάτες» δεν καταβάλουν τα 150 ευρώ εντός 10 ημερών. Την ίδια στιγμή, ξεκινά η καλοκαιρινή καταστολή στην Κρήτη με απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βάι, συλλήψεις στην Πρέβελη και απαγόρευση παραμονής στο Κεδδρόδασος Χανίων από το δασαρχείο.
  Έχω αναρτήσει όλη την έρευνά μου για τη νεα ρύθμιση εδώ:
  http://www.nellypsarrou.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=36&Itemid=80

 13. S G

  ρε συ με μπερδεψες

  «Η ευταξία του τουριστικού προορισμού είναι μια απ’ τις κυρίαρχες αξίες της νέας Ελλάδας.
  [..] Η ευταξία καταλαμβάνει το Σούνιο, την Πάτμο, τη Γαύδο, την Αστυπάλαια, την Ανάφη και τις ακτές της Πελοποννήσου. [..] Καφετέριες πάνω στο τιθασευμένο πια κύμα παίζουν το cd του Ρέμου που δίνει η ρίαλ νιουζ, ξανά και ξανά, μέχρι η πετσέτα να γίνει γκαζόν και το αλάτι αντηλιακό.»

  που αναφερεσαι τελικα? σε σοβαρους τουριστικους προορισμους, που ερχονται ξενοι, μας τα σκανε χοντρα, και προφανεστατα πρεπει να κραταμε σε σχετικη ταξη ως εθνικη πολιτικη?
  Ή στην Αναφη και την Γαυδο που ο,τι γινεται ειναι πιθανοτατα τσακωμος και καταγγελιες μεταξυ ντοπιων και καμπερ? Παρεπιμπτοντως, η τοπικη κοινωνια εχει δικαιωμα λετε να διωχνει επενδυσεις. Να διωχνει τους ελευθεροκαμπιστας δεν εχει το δικαιωμα?

  (ντισκλεημερ: κανω ελευθερο καθε χρονο σχεδον και απο την μια γουσταρω, απο την αλλη εχω σιχαθει την βρωμια και γουρουνια αρκετων συναδελφων)

  ΥΓ τωρα τι προβλημα μπορει να εχει κανεις αν στην διπλανη σκηνη καπνιζουν χορτο, ειλικρινα δεν μπορω να ξερω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s