δεν χωράμε όλοι

Μερικά νέα που φτάνουν στα αυτιά μου.

* Η Μ. μίλησε μαζί του. Αυτός, είναι από το Πακιστάν. Της λέει, ότι στέλνει κάθε μήνα χρήματα στη γυναίκα του. Ο διακινητής ζητάει γι’ αυτήν, τα διπλά χρήματα από όσα έδωσε αυτός για να περάσει στην Ελλάδα. Όμως και να είχε τα χρήματα, λέει δεν θα τα έδινε. Ξέρει πως αν επιχειρήσει αυτό το πέρασμα στην Ελλάδα η γυναίκα του, θα τη βιάσουν σίγουρα τρεις φορές. Σε τρία συγκεκριμένα σημεία, σε τρεις σταθμούς της διαδρομής.

* Μικρή παύση και η διήγηση συνεχίζεται. Τον αδερφό του, τον απέλασαν πριν κάτι μήνες. Όταν έφτασε στην πατρίδα του δεν είχε τα χρήματα που έστελνε κάθε μήνα στην τοπική μαφία, για να μην πειράξουν την οικογένειά του, που είχε μείνει πίσω. Τον έδειραν. Τώρα, μένει πια μόνιμα στη χώρα του, αλλά απ’ το ξύλο, έχει μείνει φυτό.

Μερικά ακόμη νέα.

«Ο νεαρός Πακιστανός Σαχτζάτ Λουκμάν γεννήθηκε το 1986. Ζούσε στην Ελλάδα έξι χρόνια. Τον μαχαίρωσαν την ώρα που έφθανε στη δουλειά του. Δούλευε στις λαϊκές αγορές. Ξεκινούσε από το Περιστέρι όπου κατοικούσε, στις 2.30 για να φθάσει, μία ώρα μετά, στον εργοδότη του, στα Πετράλωνα. Και να φορτώσει τα πορτοκάλια».

Αν είσαι γεννημένος το 1986, σε μαχαιρώνουν στην πλάτη, την ώρα που κάνεις ποδήλατο. Αν είσαι Πακιστανός, σε μαχαιρώνουν την ώρα που πας να φορτώσεις πορτοκάλια. Αν ξυπνάς στις 2 μιση το πρωί για να πας στη δουλειά, σε μαχαιρώνουν τύποι που στο σπίτι τους φυλάνε «προεκλογικό υλικό και φυλλάδια πολιτικού κόμματος». Αν είσαι γεννημένος το 1986 και είσαι ανώνυμος αλλοδαπός ή Σαχτζάτ Λουκμάν ή Σερντάρ Γιακούμπ (κάτι δηλώνουν κι όλα αυτά τα ή), πρώτα ταξιδεύει νύχτα γλιτώνοντας το θάνατο στο τσακ στοιβαγμένος σε κάποιο αμπάρι ή στριμωγμένος σε κάποιο φουσκωτό. Σε μαζεύουν άντρες με στολή, σε στοιβάζουν σε κέντρα υποδοχής, σε στοιβάζουν σε διαμερίσματα, σε στοιβάζουν στα πέριξ της Πέτρου Ράλλη. Την ώρα που σκέφτεσαι τους δικούς σου, που δεν τα κατάφεραν ή τους δικούς σου που είναι πίσω, σε διαβάζεις σε όλες τις εφημερίδες. Στην καλύτερη περίπτωση σε περιγράφουν λέγοντας «δεν χωράμε όλοι», στη χειρότερη σε λένε «λαθραίο» και σου ετοιμάζουν «επιχείρηση σκούπα». Ο υπόλοιπος κόσμος ανακουφίζεται.

Ποιός είναι αυτός ο τόπος άραγε που δεν χωράμε όλοι και πόσους χωράει και ποιούς; Γιατί μπορεί να μη χωράει πια άλλους ανώνυμους αλλοδαπούς, αλλά σίγουρα χωράει πολύ αίμα, πολλά «φυλλάδια πολιτικού κόμματος» και ακόμη περισσότερη δυστυχία.

tictacΜ’ αρέσει να ακούω το «εγώ για σένα ξενυχτώ» από τον Γιώργο Κατσαρό. Μ’ αρέσει να φαντάζομαι ότι για κάποιους κάποτε – όχι πολύ παλιά – στο Βέλγιο, η φωνή του Καζαντζίδη ήταν όντως πέλαγος, κυριολεκτικά μιλώντας. Μ’ αρέσει να κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία του @kapafix. Μ’ αρέσει να σκέφτομαι ότι κάποιο τραγούδι που δεν καταλαβαίνω κι ίσως δεν θα ακούσω ποτέ, είναι αυτό που δίνει στον λαθραίο άνθρωπο τη δύναμη να μην πνιγεί κάπου στο Αιγαίο, αλλά με μια τελευταία ανάσα να σηκωθεί στον αφρό, να κολυμπήσει και να πατήσει στο κάθε Φαρμοκονήσι. Ίσως με αυτό το τραγούδι στο στόμα, να ελπίσει έστω για μερικά λεπτά ότι οι άνθρωποι εδώ, δεν θα τον πουν λαθραίο κι ότι δεν θα τον στοιβάξουν σε μια φυλακή κι ότι δεν θα τον κάνουν επιχείρηση σκούπα κι ότι δεν θα τον μαχαιρώσουν κάποιο ξημέρωμα την ώρα που κάνει ποδήλατο. Θα κάνει λάθος που θα ελπίσει.

Τουλάχιστον κάποιοι, εδώ σ’ αυτό τον τόπο που δεν χωράμε πια όλοι, θα συνεχίσουν να πορεύονται στην κάθε Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα και θα συνεχίσουν να κάνουν τόσα κι άλλα τόσα κι ας είναι πάντα απελπιστικά λίγα.

Και πάντα, όπως τότε όπως και τώρα, θα κλαίνε τα πουλιά για αέρα και τα δέντρα για νερό.

Advertisements

68 Σχόλια

Filed under ασυναρτησίες

68 responses to “δεν χωράμε όλοι

 1. rebeloskilo

  Δεν χωράνε αυτοί που λένε πως δεν χωράμε όλοι. 🙂

 2. παπανικολαου αντωνησ

  Θλίβομαι μαζί με τον γράφοντα, που περιγραφικά έδωσε την εικόνα της αλήθειας.
  Μα είμαστε εμπρός σε μια ανελέητη αλήθεια.
  ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ……
  1) Δεν υπάρχει μεταναστευτικός νόμος.
  2) Δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση.
  3) Ένας που πεινάει σκοτώνει για να φάει.
  4) Ένας που πεινάει, κλέβει για να φάει.
  5) Ένας ανεξέλεγκτος, φέρνει αρρώστιες.
  6) Γίνετε υποχείριος ανεξέλεγκτης εργασίας.
  7) Καταστρέφει το εργατικό.
  8) Διώχνει τον εργαζόμενο, για να εργάζεσαι τζάμπα.
  9) Διώχνει στην μετανάστευση ελληνικά χέρια.
  10) Δημιουργεί ακραία κόμματα παραβατικά, μα και νοοτοπιες.

  Έφεραν τον έξτρα φόβο στην πατρίδα μας.
  Antonis-team.

 3. akou

  Ο Έλληνας ευθύνεται που δεν υπάρχει μεταναστευτικός νόμος και που καταρρέει το εργασιακό με τις κυβερνήσεις που επέλεξε. Στη μετά του Μνημονίου εποχή, τα εργασιακά δικαιώματα δεν υπάρχουν και στις δουλειές που οι μετανάστες δεν μπορούν να κάνουν (υπάλληλοι γραφείου κλπ). Σήμερα λόγω πολιτικών αποφάσεων και ο Έλληνας πεινάει και ο Έλληνας ανασφάλιστος φέρει αρρώστιες και ο Έλληνας πεινασμένος γίνεται υποχείριος ανεξέλεγκτης εργασίας. Τα ελληνικά χέρια που φεύγουν για μετανάστευση δεν πάνε να φορτώνουν πορτοκάλια σε λαϊκές της Ευρώπης. Για άλλες δουλειές φεύγουν. Δεν παίρνουν οι μετανάστες τη δουλειά των Ελλήνων γιατί οι Έλληνες τέτοιες δουλειές δεν κάνουν. Όσο για τα ακραία κόμματα ανεβαίνουν γιατί ο Έλληνας πεινάει και πρέπει να ρίξει το φταίξιμο αλλού. Ο μετανάστες φταίνε και όχι ο ίδιος και οι επιλογές του. Οι μετανάστες που δεν θέλησαν ποτέ να έρθουν εδώ. Για άλλους προορισμούς ξεκίνησαν και εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα. Οι μετανάστες που δεν συλλαμβάνονται μόνο όταν μπαίνουν στην Ελλάδα αλλά και όταν προσπαθούν να φύγουν από αυτή. Παράνομα φυσικά. Αφού νόμιμα δεν μπορούν. Είναι σε μία χώρα που δεν τους θέλει αλλά ταυτόχρονα δεν τους αφήνει και να φύγουν. Ο φόβος καλλιεργείται από τους εκλεκτούς του Έλληνα και όχι από τους μετανάστες. Όσο για το ποιος σκοτώνει και ποιος κλέβει οι στατιστικές και τα γεγονότα είναι μάλλον υπέρ των μεταναστών.

  • Νικολας

   ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΜΑΙ … ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ?? ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ !! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ !! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ . ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΣΥΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ,ΜΚΟ,ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ, ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !! ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ …ΚΙΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ..
   ΚΙΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ … ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ» ΚΙΟΜΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!

   • παπανικολαου αντωνησ

    Αναμφίβολα φίλε μου και εσύ και εγώ, και όλοι μας, φταίμε που βάλαμε στον ‘αυτόματο’ την διακυβέρνηση της χώρας μας. Που ψηφίσαμε με μικρό συμφέροντα. Αφήσαμε από έξω ανθρώπους με αποδειγμένα προσόντα. Δεχόμαστε τα κομματικά ψέματα, καταπίνοντας τα αμάσητα….
    «….λεφτά υπάρχουν..». « θα καταργήσουμε τα μνημόνια». «θα κλίσουμε τα λιμάνια». Κλπ κλπ, αφήνοντας τους καιροσκόπους να αλωνίζουν.
    Εάν εμείς δεν συνεργούμε, ποιος συνεργεί?….
    Σηκώνοντας την γροθιά μας μαζί με παρανόμους, ποιος κερδίζει?.
    Απεργώντας για να μην περικοπή ο μισθός μας, ενόσω από εκατομμύρια άλλων περικόπτετε, δεν σημαίνει ότι ας δουλεύουν τα κορόιδα και να τα παίρνουμε εμείς?.
    Βλέπεις φίλε μου, για όλους τους λόγους που με «λογική» λέγονται, υπάρχει και ο αντίλογος.
    Μα το τέρας ενός αστυνομικού κράτους ανδρώνεται, με της άσκοπες (όσες είναι) κινητοποιήσεις, και της έκνομες βομβιστικές ενέργειες κλπ έκνομα. Και κάτι τέτοιο δεν έχει προσχήματα, και είναι χειρότερο αποτέλεσμα από ‘χούντα’.
    Βλέπεις φίλε μου, η πουτ@ν@ έννοια της δημοκρατίας, έχει έναν τρόπο να «λύνει» τα δημιουργούμενα «προβλήματα»!!!!!…..
    Μήπως ένα ‘ήπιος’ εθνικοσοσιαλισμός θα ήταν καλύτερος?.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΩΣΕΤΕ!!!!….
    Antonis-team.

 4. βυτίο, είναι πραγματικά κρίμα να χαλάνε τις δημοσιεύσεις σου τα σχόλια του antonis.

  • παπανικολαου αντωνησ

   Και αυτός που έγραψε το αρχικό μα και εγώ μα και η απάντηση του φίλου akou εμπεριέχουν αντικειμενικότητα, και ανταλλαγή απόψεων, σεβαστές.
   Ποσό αντικειμενικός είναι ο λόγος, αυτού που ζητεί αποκεφαλισμό ενός γράφοντα, επειδή παραθέτει αντίλογο στον υπάρχοντα λόγο joce?.
   Το μεγάλο πρόβλημα στην χώρα μας είναι, ότι η Πνύκα χάθηκε στο βάθος των χρόνων!.
   Το κείμενο του φίλου akou, θα μπορούσε να ήταν προέκταση του δικού μου, όπως και αντίστροφα το δικό μου του δικού του!. και τα δυο, ακομμάτιστα, συμπληρώνουν το πάζλ της λυπηρής πραγματικότητας.
   Η έλλειψη αντιλόγου, είναι το μεγάλο Βατερλό στην χώρα μας. Μην υποτιμάς το IQ του ‘βυτίου’……
   Α.

   • akou

    Το κείμενο μου δεν θα μπορούσε να είναι συνέχεια του δικού σας. Δεν πιστεύω τίποτα απο όσα γράφετε. Κατά τη γνώμη μου το ίδιο ισχύει και με το αρχικό κείμενο.

 5. γειά σας παίδες.
  ωραία ήταν σήμερα κάτω, είχε αρκετούς μετανάστες κι αυτό από μόνο του είναι ενθαρρυντικό.

  κατά τ’ άλλα jose, προς το παρόν, κάνω τον ολντ μπόι, που σημαίνει δεν σβήνω κανένα σχόλιο. Για τους γνωστούς λόγους.

 6. Το πόσοι χωράνε κάπου, εξαρτάται από το ποιοι επιλέγεται να χωρέσουν. Και από το ποιοι το επιλέγουν.

  Εμένα η γιαγιά μου που ήταν μια φτωχή γυναίκα στα Μανιάτικα, που καθάριζε σκάλες και ο άντρας της ήταν στα καράβια, μου έμαθε πως όλοι οι καλοί χωράνε.
  Μου’μαθαν επίσης πως οι κακοί είναι στη φυλακή, αλλά αυτό ανακάλυψα μεγαλώνοντας πως ειναι ψέμα.

  • παπανικολαου αντωνησ

   Μανιάτικα!!!!!!!!. Τι μου θύμισες φίλε.
   +1000 στα γραφόμενα σου!.
   Σήμερα στο κάγκελο είναι οι στοχευόμενοι επιλεκτικά, πολλές φόρες τα εξιλαστήρια θύματα, που ναι μεν εκεί ανήκουν μα όχι μόνοι τους…….
   Α.

 7. Παράθεμα: Δεν χωράμε όλοι « Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ)

 8. Παράθεμα: δεν χωράμε όλοι | zoi vareli-stefanidi

 9. Lex

  H ιστορια της ανθρωπότητας ειναι μια ιστορια μετανάστευσης. Οι »δε χωράμε ολοι» ιστορικά πήραν τον πούλο. Αυτή ειναι μια ενθαρυντική νίκη ενάντια στην διαχρονική ηλιθιότητα των Αντώνηδων.

 10. Anna

  μου άρεσε το κείμενο. θα ήθελα να πω στον κο παπανικολάου, ότι αποδίδει πολλές ευθύνες στον μετανάστη, που δεν τις έχει. δεν δημιουργεί ο μετανάστης τα ακραία κομματα, το μίσος, η άγνοια και η εξαθλίωση τα δημιουργούν. δε διώχνει αυτός τον εργαζόμενο, αλλά η αφαίμαξη της χώρας που αναγκάζει και τον εργοδότη να ψάχνει να κάνει τη δουλειά του στη ζούλα. από την άλλη, ο μετανάστης μπορεί να μην παίρνει τις δουλειές γραφείου, αλλά όντως παίρνει κομμάτι από τη δουλειά ενός έλληνα ανειδίκευτου, ο οποίος είναι ήδη εξαθλιωμένος. το θέμα είναι πόσα λεφτά παίρνουμε στην ελλάδα για να κρατάμε εδώ τους μετανάστες και να μην τους αφήνουμε να φύγουν σε άλλες χώρες. και τι συμμετοχή έχει η ελλάδα στις επιχειρήσεις που γίνονται στις χώρες αυτών των ανθρώπων και τους μετατρέπουν σε πρόσφυγες; ποια είναι η ευθύνη μας ως έλληνες που έχουν γίνει αυτοί οι άνθρωποι πρόσφυγες κ μετανάστες; προσωπικά ως κόρη εργατών με πτυχίο αει και άνεργη έχω περισσότερα κοινά με τον μετανάστη/προσφυγα παρά με τον έλληνα πολιτικό.

 11. δεν χωρούσαμε στην πλατεία όλοι σήμερα. γιατί ήμασταν πολλοί. όταν σηκώσαμε τις γροθιές χωρέσαμε όλοι. χίλιοι καλοί χωράνε, λέει η παροιμία. εντάξει, και 10.000 καλοί χωρέσανε.
  τελικά, χωράμε ή δεν χωράμε όλοι; (και όλες, να μην ξεχνιόμαστε)

  • Στο Λονδίνο όμως ήταν απογοητευτική η συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την πρεσβεία. Βρετανοί αλληλέγγυοι όλοι, και το πολύ είκοσι Έλληνες σε μια πόλη χιλιάδων (τουλάχιστον περισσότεροι από του BNP που σκάσαν μύτη.)

 12. Μαρία Κ.

  Συγχαρητήρια για το κείμενο!
  Για όσους ενδιαφέρονται να το εμβαθύνουν λίγο για να δουν το δάσος αντί να μένουν στο δέντρο, χρήσιμη είναι κι η ανάγνωση της έρευνας: «Οι Έλληνες ως μετανάστες…»:
  http://parallhlografos.wordpress.com/2012/07/03/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%89%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/

 13. παπανικολαου αντωνησ

  “Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς”
  Καρλ Μαρξ, 1818-1883, Γερμανός φιλόσοφος
  ***********************************
  Ώσπερ μεθερμηνευόμενο, οποίος βοηθάει σε αυτό είναι σκλαβέμπορος ή σκλαβοεκμεταλλευτής!…..

  Βάλατε στο μίξερ της ζωής όλους τους μετανάστες!. Αυτό είναι μέγιστο λάθος.
  Παίρνουμε τους παράνομους, διοικητικά είναι παραβατικοί χωρίς να έχουν κάνει ακόμα εγκληματική πράξη…… άμεσος επαναπατρισμός!.

  Παίρνουμε τους αλβανούς!. Ξεχωρίζουν εύκολα στον δρόμο?. Όχι!. Ο λόγος?: υπάρχοντας μια βόρειος ήπειρος, άλλοτε προσαρτώμενη στην Αλβανία, μετέπιπτα στην Ελλάδα και τανάπαλιν, ανέμιξε τους πληθυσμούς Ελλάδας – Αλβανίας.
  Όντας τότε οι αγρότες μας, μην αντέχοντας στην σκληρή δουλειά της αγροτιάς, μετανάστευσαν κατά χιλιάδες. Καπάκι ήρθαν οι «αλβανοί» και κάλυψαν πάγιες ανάγκες στην χώρα μας. σίγουρα έφεραν και + εγκληματικότητα, στην είδη υπάρχουσα ντόπια. Μα πιστεύω με βάσιμες αποδείξεις και πάμπολλες ενδείξεις, ότι σχεδόν ενσωματώθηκαν. Και ήταν λάθος του Αντώνη, που ‘έριξε’ στα τρία χρόνια τον δρακουμέλ, ο οποίος ήταν έτυμος να φτιάξει τα χαλαρά σύνορα….
  Τα χρόνια πέρασαν, και δεν αντιγράψαμε το γερμανικό μεταναστευτικό νόμο. Ήταν και ο Αντρέας που έλεγε «δανείζεστε, τα κράτη δεν φαλίρουν……. & Τσοβόλα δώστα όλα!….» και πίστεψαν τριτοκοσμικοί, κυρίως άκρως μελαχρινοί.. ότι εδώ ξεπήδησε η Β γη της επαγγελίας, και πλάκωσαν κατά χιλιάδες!.
  Τους είχαμε ανάγκη?. Μπορούσαμε να τους απασχολήσουμε?. Αντέχαμε οικονομικά την διαρροή του ελαχίστου δανικού χρήματος προς της τριτοκοσμικές χώρες, μάλιστα αφορολόγητο?.
  Από το 1965, ωρυόμουν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Ο λόγος?. Έβλεπα τον εργατικό κορεσμό προς της χώρες του ευρωπαϊκού βορά, και κατάλαβα ότι, λόγο θέσης μας, θα γίνουμε ο κυματοθραύστης, όπου συσσωρεύονται από χρήσιμα, έως άκρως άχρηστα ναυάγια ανθρωπίνων ψυχών…..
  Μα και επί χούντας, από το ελεύθερο ραδιόφωνο μου, (ίσως το μοναδικό τότε) έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου. Μα και ως αρχιφύλακας στους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου, είχα θέση το θέμα του προβλήματος στον τότε εκπρόσωπο της χούντας Γεωργαλά. Μα κώφευαν ασύστολα, δεν άκουγαν τον θόρυβο, περίμεναν να δουν την βόμβα, μα όταν την δεις είναι αργά…..

  Διάβασα την σελίδα που παρέθεσε η φίλη Μαρία Κ. Ασύστολα ψευδής οι πίνακες Μαρία μου. ψευδείς και υποβολιμαίοι. Έχω διαβάσει πραγματικούς πίνακες που δεν δημοσιεύονται. Και σίγουρα τους διωγμούς που έχουν δεχτεί η έλληνες μετανάστες και που δέχονται, θέλουμε πολλούς τόμους να τους περιγράψουμε….
  Τελευταίο παράδειγμα, ανιψιά μου στο Παρίσι, εργάζεται. Στο εστιατόριο της επιχείρησης ακούστηκαν προσβλητικά λόγια…. «οι βρομωέλληνες έρχονται να μας πάρουν της δουλειές μας…». Το οικογενειακό μας καμάρι, ένα από τα καμάρια μας: δυο ανώτατα πτυχία, νομίζω δυο μεταπτυχιακά, τρις γλώσσες και τώρα κινέζικα +ελληνικά!!!!….
  Και σου γράφω ότι είναι υποβολιμαία οι παράθεση τους, διότι πουθενά δεν γράφουν για τα φωτεινά μυαλά ελλήνων του εξωτερικού, που έφτασαν παρά λίγο, να γίνουν πρόεδροι της Αμερικής!!!!….

  Μην με βρίζεις φίλε Lex, δεν πτοούμε από της ύβρεις, μα από τα επιχειρήματα!. Και προς ενημέρωση σου, άνθρωποι έλληνες που πήραν τον «πούλο» από την χώρα μας, κυβερνούν – διδάσκουν – διευθύνουν στο εξωτερικό, καταξιωμένοι στης χώρες του εξωτερικού, παγκόσμια. της συγκρίσεις κάντες εσύ…..

  Anna μου λυπάμαι για το γεγονός που διαβιείς. Μα δεν έχεις καμία σχέση με τους εντάυθα μετανάστες από της τριτοκοσμικές χώρες. Ανάθεμα να μην εκτιμάς της γνώσεις που απέκτησες!!!!!…..
  Antonis-team.

 14. παπανικολαου αντωνησ

  Και για να τελειώνει η καραμέλα…. «δώστε τους χαρτιά να φύγουν προς την Ευρώπη μόνοι τους…..»!!!!!…..
  Την συνθήκη Sengen την γνωρίζετε και της ολέθριες συνέπειες εάν κοπεί?. Τότε δεν θα μπορούμε με τίποτα να μεταναστεύουν τα παιδιά μας στην ΕΕ. Θα γεμίσουμε άνεργους επιστήμονες…. Τζάμπα σπουδές!.
  Την συνθήκη Δουβλίνο 3 την γνωρίζετε?. Δανειζόμενοι από ανάγκη, μας την υποχρέωσαν οι δανειστές μας. Μα και αυτοί υποχρεώθηκαν να εκταμιεύουν από τα ταμεία τους, και όχι δανεικά, για να οργανωθούμε να κάνουμε της διεργασίες που πρέπει, να μην γεμίσει η ΕΕ με μετανάστες, όντας το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας σε αυτήν.
  Μια καραμέλα που κάνει τζιζζζζζζ…..
  Α.

 15. Maglivera I-G

  Αγαπητέ συγγραφέα του άρθρου, μπορείς να μου πεις πού στο μπλογκ σου θα βρω κάποιο αντίστοιχο «πονεμένο» άρθρο για την Μυρτώ, γιά τον Καντάρη, για τον μαχαιρωμένο κουρέα, και τόσους άλλους Ελληνες κ Ελληνίδες που έχασαν τη ζωή τους ή την ζουν μεσ στο φόβο, από τους μετανάστες? Δεν είδα καμμιά πορεία διαμαρτυρίας για όλους αυτούς, ούτε καμμιά «συγγνώμη» από Υπατη Αρμοστία ή Πακιστανούς. Δεν είμαι υπέρ της βίας, αλλά θα προτιμούσα να γυρίσουν στο σπιτάκι τους κ στις οικογένειές τους, αντί να μας κοροϊδεύουν ότι είχαν στην άκρη και τους περίσσευαν 4000 δολλάρια για να έρθουν εδώ! Να σκίζουν τα χαρτιά τους κ να έχουν έτοιμο χάρτη-οδηγίες-ονόματα για να βρουν τους υπόλοιπους, να στερούν εκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό κράτος με τα «μαύρα» λεφτά που στέλνουν πίσω,με το λαθρεμπόριο, με την πορνεία κ.λ.π. Εάν χαίρεσαι που τους στοιβάζουν εδώ για να έχουν εργάτες των 200 ευρώ για τις ΕΟΖ που ετοιμάζουν για την Ελλάδα, μάλλον είσαι ανθέλλην αλλά κ μισάνθρωπος εν γένει! Αν σ αρέσει αυτό το μέλλον, ή είσαι αφελής ή κάποιο «ύποπτο» ρόλο παίζεις. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • Νικολας

   και σημειωστε οτι ο πακιστανος μεταναστης λεει οτι στελνει χρηματα στο μεταφορεα «νταβατζη» !! δηλαδη μεταφερθηκε επι πιστωσει !!! και τωρα δουλευει εδω για να στελνει χρηματα και να ξεπληρωνει τους «νταβατζηδες» !!! ΔΗΛΑΔΗ ΚΎΡΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΈΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ,ΑΥΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΠ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΧΏΡΙΑ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ….

   • παπανικολαου αντωνησ

    Με + 1000 μαζί σου!. δεν πετώ ούτε λέξη σου…..
    Αντώνης.

    • E.

     Τα φτωχά σας επιχειρήματα με το παράθεμα του Μαρξ (που ήταν υπέρ της διεθνιστικής προλεταριακής επανάστασης), όπως και για τη Μυρτώ είναι πλέον κουραστικά: είστε οι ίδιοι που πριμοδοτούν τη ΧΑ που μιλάει για γυναίκες-εκτροφεία ελληνόπουλων, που ξέχασαν το βιαστή χρυσαυγίτη Γιώργο Πετράκη όπως και τον ΕΚΑΜίτη, που σιωπούν στο βιασμούς που γίνεται στα κρεβάτια της αγίας ελληνικής οικογένειας (ή και στα μπουρδέλα). Που για το βιαστή Ελληναρά της Ξάνθης δεν είπαν γρι. Δε θα γίνω κλισέ και να μιλήσω κι εγώ για της ναζιστικής έμπνευσης συλλογική ευθύνη.

     Όσο για το δολοφονημένο Μ.Καντάρη,που επαναλαμβάνεται στα επιχειρήματά σας είστε οι τελευταίοι που θα έπρεπε να μιλάτε για πορείες διαμαρτυρίας: η σπέκουλά σας και τότε είχε ξεπεράσει κάθε όριο: από τα ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν τον οχετό σας μέχρι τα πογκρόμ στην περιοχή. Όσο για τη φτώχεια και την εξαθλίωση: ούτε μια φορά δε δώσατε αγώνες στη ζωή σας, ίσα ίσα που σιχαινόσασταν όσους τους έκαναν. Αυτό σας αξίζει, και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν την έφεραν οι μετανάστες αλλά κάτι σκουλήκια του εθνικού κορμού σαν εσάς.

  • Σιχαμάρα

   Τα αίτια της μετανάστευσης ποιά είναι; Σας απασχόλησε ποτέ αυτό το ερώτημα; Νομίζετε ότι οι άνθρωποι αυτοί έρχονται στην Ελλάδα για τουρισμό και καλοπέραση; Το ότι δουλεύουν σαν τα σκυλιά αρκετά χρόνια για να μαζέψουν αυτά τα 4.000 ευρώ που τσεπώνει ο κάθε νταβατζής σωματέμπορας δεν σας περνάει καθόλου από το μυαλό; Είστε ανθρώπινα σκουπίδια, μόνο αυτό έχω να πω. Είναι τέτοια η ηθική σας σήψη που δεν περιγράφεται με λόγια. Μόνο αηδία νιώθω για αυτή τη σαπίλα. Είστε και αμόρφωτα, αστοιχείωτα βλαχαδερά: ψάξε όλες τις στατιστικές να δείς αν οι μετανάστες είναι στην κορυφή της «εγκληματικότητας». Αλλά και να ήταν, είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η οικονομική εκμετάλλευση, η πολιτική καταπίεση που ωθεί τους περισσότερους ανθρώπους στην κλοπή (ή ό,τι άλλο) και όχι το DNA τους ή δεν ξέρω και εγώ τι κατεβάζουν τα αρρωστημένα μυαλά σας. Ή δέχεται κανείς ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αυταξία και άρα δεν επιδέχεται εθνικούς, φυλετικούς, θρησκευτικούς κ.λπ. προσδιορισμούς, ή σιωπά γιατί είναι ο ύψιστος εκφυλισμός να θεωρεί τη ζωή του Έλληνα ανώτερη απ’ αυτή του Πακιστανού ή του Αφγανού. Δες τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Αυστραλία στις αρχές του 20ου αιώνα ή στη Γερμανία της δεκαετίας του ’60 για να σχηματίσεις μια ιδέα: στις πρώτες θέσεις σε κλοπές, βιασμούς, ανθρωποκτονίες κ.λπ. ήταν οι Έλληνες μετανάστες. Γιατί; Γιατί ήταν εξαθλιωμένοι, γι’ αυτό.

   Αλλού βρίσκεται ο εχθρός, όχι στους μετανάστες εργάτες. Η μνημονιακή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, η συστημική κρίση του καπιταλισμού, η προσπάθεια των αφεντικών στην Ελλάδα να ανατάξουν τα κέρδη τους μέσω της υποτίμησης της εργατικής δύναμης, αυτά σας διαλύουν τη ζωή και απειλούν να μετατρέψουν όλη τη χώρα σε μια τεράστια ΕΟΖ. Και μην τσιτάρετε Μαρξ αν δεν γνωρίζετε τη κοσμοθεωρία του. Είναι διαστρεβλωτικό το να απομονώνεις συγκεκριμένες φράσεις από το έργο του. Η μόνιμη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών δεν σας ενοχλεί, έτσι; Τα 130 δις που έχει παράσχει το ελληνικό κράτος στο τραπεζικό σύστημα για να το σώσει από βέβαιη χρεωκοπία δεν σε ενοχλούν, έτσι; Οι μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας και των διαφόρων λιστών Λαγκάρντ ούτε, ε; Τα 600 δις χρηματικά κεφάλαια σε τράπεζες της Ελβετίας από που προέκυψαν; Οι Έλληνες μετανάστες δεν έστελναν χρήματα πίσω στις οικογένεις τους; Τι εννοείς είναι «μαύρα»; Προϊόν σκληρής και εξαντλητικής εργασίας είναι, υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Δουλεύουν ανασφάλιστοι, υπό καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας, στοιβαγμένοι σαν τα ζώα σε κάτι άθλια χαμόσπιτα, υπό τη συνεχή απειλή δολοφονικών ρατσιστικών επιθέσεων από κάτι αφιονισμένα μικροαστικά σκουπίδια σαν και του λόγου σας. Και με ποιό δικαίωμα έρχεστε εδώ και καταχράστε το χώρο και τη φιλοξενία διαδικτυακών τόπων των οποίων τη ιδεολογικο-πολιτική κατεύθυνση δεν μπορείτε να καταλάβετε, πόσο μάλλον να συμμεριστείτε. Το έχετε παρατραβήξει· δεν πάνε 3 μέρες από τότε που οι ομογάλακτοι σας σκοτώσανε εν ψυχρώ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΡΓΑΤΗ και έρχεστε να αραδιάσετε αυτές τις αηδίες εδώ πέρα.

 16. Λευτέρης

  Καταλαβαίνω τους λόγους που προβάλλει κάποιος σήμερα το δράμα των μεταναστών. Καταλαβαίνω γιατί πάει κόντρα σε μια «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που έχει οδηγήσει ακόμη και σε ρατσιστικά εγκλήματα. Όταν όμως κλείνει τα μάτια σε ΚΑΘΕ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη μετανάστευση (όχι από τους μετανάστες, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα), όταν δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο για τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ διαχείριση του μεταναστευτικού (να κάνει το κράτος αυτό, αυτό κι αυτό), τότε περιορίζεται στον ρόλο του υπερασπιστή ανθρώπινων δικαιώματων. Απολύτως σεβαστή και αξιέπαινη επιλογή, αρκεί να μη δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η καλύτερη μεταχείριση των μεταναστών είναι το μόνο θέμα που υπάρχει.

  • δεν λέω ότι η καλύτερη διαχείριση των μεταναστών είναι μόνο θέμα που υπάρχει. Σε καμία περίπτωση. Για το αν μπορώ να προτείνω κάτι συγκεκριμένο για τη συνολική διαχείριση του μεταναστευτικού, αυτή τη στιγμή όχι, ίσως να είχα, αλλά αυτό θα προϋπόθετε έναν ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. 🙂
   Πάντως και σήμερα και τώρα, λύσεις – ασφαλώς περιορισμένες – και μέσα στο έτσι κι αλλιώς περιορισμένο εθνικό πλαίσιο, μπορούμε να σκεφτούμε.

 17. Lex

  Το έγκλημα αυτο γίνεται αντικειμένο σχολιασμού επειδή ειναι μια πολιτική πράξη. Είναι έγκλημα ιδεολογίας, αντιθετα με ολα τα αλλα ονοματα θυματων που κάνετε σημαία σας, και ειναι θύματα εγκλημάτων με αίτια μεταξυ άλλων την φτώχεια, την ανισότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμο. Τέτοια εγκλήματα διαπράτουν και Έλληνες και Ξένοι. Τι θα κανουμε; Θα παιζουμε επιτραπέζια με τα εγκλήματα; «Τι; φαγάνε πακιστανό; Πάρε την κάρτα Μυρτώ και πατσίσαμε»
  Τι δεν καταλαβαίνετε;

 18. Λοιπόν επειδή κάπου έχει ξεφύγει το πράγμα.
  Δεν θέλω να σβήσω σχόλια. Έτσι το σκέφτομαι από το 2007 που έχω το βλογ και δεν θέλω να το αλλάξω.
  σχόλια όμως με συμψηφισμούς νεκρών ή να το πω ακριβέστερα σχόλια που μας λένε ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ νεκροί είναι καλύτεροι από τους ξένους νεκρούς δεν μπορώ να βλέπω. Σχόλια που υποτιμούν το τί έχουν τραβήξει οι μετανάστες κάνοντας φτηνή ειρωνεία δεν μπορώ να βλέπω. Όποιος γουστάρει ας ανοίξει τα μάτια κι ας δει. Έχω πάει σε χώρους κράτησης στα κατά τ’ άλλα υπέροχα τουριστικά νησιά μας και τα ‘χω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Όποιος διαβάζει δημοκρατία και εσπρέσο και κάνει ειρωνεία για τις συνθήκες ζωής και διακίνησης των μεταναστών, ελπίζω απλά να είναι μπερδεμένος. Αλλιώς είναι ρατσιστής και φλερτάρει με το φασισμό.
  Όλο το ίντερνετ είναι γεμάτο από φόρουμ και σάιτ που μπορεί ο καθένας να γράψει τη ρατσιστική του παπαριά και την εθνικιστική του παρόλα. Όχι όμως εδώ, όχι άλλο.
  Δεν αντέχω να βλέπω άλλο τέτοια σχόλια κάτω από ένα ποστ που στην τελική μιλάμε για έναν μαχαιρωμένο. Έλεος ρε πούστη δηλαδή. Είστε εσείς άνθρωποι και δεν είναι οι άλλοι. Συνέλθετε λίγο. Άιντε.

  • Maglivera I-G

   Παριστάνετε ότι είσαστε ώριμοι δημοκράτες πολίτες, με άποψη κ γνώσεις, αλλά δυστυχώς το μόνο που κάνετε είναι, να διαστρεβλώνετε ό,τι ειπώνεται, να βάζετε λόγια σε στόματα που δεν τα είπαν, να μην δέχεστε διάλογο ή αντίλογο, κι όποιος το τολμήσει, του κρεμάτε αμέσως ταμπέλα «φασίστας» ή «χρυσαυγίτης». Αυτή την συμπεριφορά την θεωρώ πολύ πιό επικίνδυνη κ ύποπτη απ τους καθαρούς κ κατάπτυστους Χ.Α. Τουλάχιστον ξέρουμε ποιοί είναι-τι πρεσβεύουν κ τους αποφεύγουμε. Ενώ εσείς καλυμμένοι απ τον μανδύα μιάς αψυχολόγητης, ανθελληνικής κ κακώς εννοούμενης πολυπολιτισμικότητας, δημιουργείτε τεράστια προβλήματα. Ευτυχώς, το Διαδίκτυο έχει το καλό ότι μυρίζεσαι αμέσως τις κακοτοπιές κ φεύγεις τρέχοντας. Σας αφήνω να ολοφύρεστε μόνοι σας για τους απρόσκλητους έποικους που δεν θέλουν να πάνε πουθενά αλλού, γιατί τούς είναι γνωστό ότι απαγορεύεται, λόγω Σενγκεν-Λισσαβώνας κ επίσης ξέρουν πολύ καλά πώς είναι οι συνθήκες εδώ. Καληνύχτα σας (κυριολεκτικώς κ μεταφορικώς)

  • Lex

   Αρκετες ωρες μετά ξαναδιαβαζω το παραπάνω σχολιο μου και πραγματικα δεν βγαζω ουτε ο ιδιος νοημα. Αγγουροξυπνημένος και εκνευρισμενος απο «εθνικοπατριωτικά» σχολια δολοφονησα τα παντα (περισσοτερο απο οτι συνηθως) συντακτικο, γραμματικη κτλ.
   Βυτιο, ηθελα να γραψω εντελως τα αντιθετα απο αυτα που καταλαβες. Ο εκνευρισμενος μου προηλθε απο αυτον ακριβως τον συμψηφισμο νεκρων που περιγραφεις και αυτο ηθελα να ειρωνευτω. Αλλη φορα θα πινω πρωτα τον καφε μου και θα μετραω μεχρι το 100.

   Η διευκρινηση αυτη γινεται για να μη χρεωθει ενα ακομα σχολιο στους πατριδοκάπηλους.
   Μπορεις να τα διαγραψεις και τα δυο, θα ηταν το καλυτερο νομιζω.

 19. παπανικολαου αντωνησ

  Σαφώς και απεριφράστως εννοείτε, ότι φτιάξατε ένα blog, να διαβάζετε από όλους για να περνάτε τα μηνύματα, ενόσω η εγγραφές εδώ μέσα είναι prive…..
  Ο λόγος σας χωρίς τον αντίλογο μας?.
  Σε όποιον δεν σας αρέσει βάζετε στο στόμα του, ότι δεν είπε ή δεν έκανε. Εγώ ο οπαδός της ελεύθερης οικονομίας ταΐζω την ΧΑ?.
  Από την άλλη, βρίζετε ασύστολα τους έχοντες αντίλογο, για να τους αποδιώξετε – αποθαρρύνετε, για να γίνετε μονόλογος.
  Αυτό που συμβαίνει εδώ, δεν μου συνέβη ούτε όταν γράφω στης σελίδες του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, μα και ακόμα της ΧΑ. Εκτός εάν είστε τόσο ακραίοι που δεν το δείχνετε, όποτε είστε κολλητοί (στης 360ο της πολιτικής θέσης) με την ΧΑ!.
  Αυτοονομαστείτε, για να γνωρίζουμε που ‘μπαίνουμε’ ανάλογα της ανάγκες μας, εννοώ της πνευματοϊδεολογικές!.
  Έχετε κόλλημα με τους μετανάστες από τριτοκοσμικές χώρες. Μα δεν τους καλέσαμε, διότι δεν τους έχουμε ανάγκη σε μια χώρα με 1000000+ ανέργους έλληνες και όχι μόνον.
  Συμπονάτε περισσότερο αυτούς, που επιδεινώνουν περισσότερο την οικονομική κρίση στην χώρα μας, από τους άνεργους έλληνες?. Μα δεν υπάρχει φαί για όλους.
  Δεν σας είδα να πηγαίνετε να κάνετε συγκέντρωση έξω από τον Κορυδαλλό, σαν διαμαρτυρία, για να επαναπατριστούν τα κλεμμένα (?) του Άκη και των υπολοίπων.
  Βοηθάτε απεγνωσμένα το κεφάλαιο, δεν βρίσκω άλλη δικαιολογία, το νυν και αυτό που θα έρθει.
  Δεν θα μιλήσω για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου που με θλίβουν από όπου και να προέρχονται, διότι δεν είμαι εγκληματολόγος. Σας μιλώ για τα οικονομοτεχνικά εγκλήματα που διαδραματίζονται.
  Antonis-team.

  • cognord

   Antonis: δεν φτάνει ρε παρλαπίπα που ο βυτίος έχει κάνει την επιλογή να επιτρέπει τις αδιανόητες μαλακίες σου να εμφανίζονται, την πέφτεις κιόλας για λογοκρισία. Μακάρι βρε μπαμπουίνε να σε αποδιώξουμε, να σε αποθαρρύνουμε, να γίνει εδώ πέρα τόπος μονόλογου για όσους επιλέγουν να εκφράζονται με γνώμονα μια ανθρωπιά την οποία δεν θα καταλάβεις ακόμα και αν στην χώσουν στον λαιμό -μαζί με την φέτα 300γρ της κακομοίρας της γυναίκας σου.

 20. Καντριανιώτης

  Σιχαμάρα.Τα είπες όλα.!Το θέμα δεν είναι οι 2,3 πληρωμένοι που ξερνούν τον ναζισμό και τον ρατσισμό στη σελίδα.Αυτοί έτσι και αλλοιώς σε διατεταγμένη υπηρεσία είναι,και τόσο καταλαβαίνουν.Ματαιοπονούμε όσοι ασχολούμαστε να απαντάμε στον οχετό της μαύρης ψυχής τους,και τελικά πέφτουμε στο επιπεδό τους.Η μάχη πρέπει να δοθεί αλλού.Στη γειτονιά στους φίλους στη δουλειά στα σχολειά.Εκεί που οι άνθρωποι δεν είναι φύση και θέση ακροδεξιοί και ρατσιστές.Που απλά λόγω της ανέχειας της απελπισίας και της απολιτικοποίησης δεκατειών,η ευκολοχώνευτη ρατσιστική και φασιστική πρακτική βρίσκει θιασώτες.Η μάχη δεν είναι εύκολη,γιατι όλος αυτός ο συρφετός έχει και την υποστήριξη του επίσημου κράτους.Όμως άρχισε και τα αποτελέσματα της αρχίζουν να φαίνονται.Όλο και περισσότεροι βλέπουν ότι η ακροδεξιά είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και τα μέλη της κοινοί μαχαιροβγάλτες και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

  • Σιχαμάρα

   @ Maglivera-I-G και Παπανικολάου Αντώνης,

   δεν παραθέσατε ούτε ένα αντεπιχείρημα στα όσα έγραψα πιο πάνω, πέρα από τις γνωστές ανιστόρητες μπουρδολογίες εξομοίωσης των φασιστών με τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές ή τους αριστερούς εν γένει. Αφού επιμένετε να χαρακτηρίζετε τους μετανάστες ως «εποίκους» και τα σχετικά αηδιαστικά, επιμένω και εγώ στους χαρακτηρισμούς που σας απέδωσα. Σας ρώτησα ευθέως ποιά είναι τα αίτια της μετανάστευσης και το μόνο που βρήκε να μου απαντήσει ο Antonis Team είναι το εξής αμίμητο: «Έχετε κόλλημα με τους μετανάστες από τριτοκοσμικές χώρες. Μα δεν τους καλέσαμε, διότι δεν τους έχουμε ανάγκη σε μια χώρα με 1000000+ ανέργους έλληνες και όχι μόνον.» Για την ανεργία των Ελλήνων ευθύνονται οι μετανάστες; Οι μετανάστες απολύουν εργάτες στο δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους Δήμους, στη Χαλυβουργία, στην Ελευθεροτυπία, στον Άλτερ, στα Ναυπηγεία, στα ΜΜΜ, στα ΜΜΕ; Μιλάμε σοβαρά; «Δεν υπάρχει φαϊ για όλους»; Το πρόβλημα είναι η ανεπάρκεια των αγαθών που τάχα μου δεν φτάνουν για όλους ή το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του συνολικά παραγόμενου κοινωνικού πλούτου το ιδιοποιείται/καρπώνεται μια μικρή πλειοψηφία που λέγεται «αστική τάξη», «κεφαλαιοκρατία» ή όπως αλλιώς θέλει να την ονομάσει κανείς;

   Εγώ δεν έβαλα λόγια στο στόμα κανενός· μόνοι σας αναπαράγετε σχεδόν αυτολεξεί τη χρυσαυγίτικη ρητορεία περί «απρόσκλητων εποίκων», μόνοι σας παπαγαλίζετε τα ίδια χιλιοειπωμένα ρατσιστικά στερεότυπα περί «μεταναστών που μας παίρνουν τις δουλειές», «που κατεβάζουν τα μεροκάματα», «που μαχαιρώνουν Έλληνες οικογενειάρχες» κ.λπ. Και ναι, Αντώνη, εσύ, ο οπαδός της «ελεύθερης αγοράς», εσύ, ο κατεστραμμένος από τη κρίση μικρομεσαίος καταστηματάρχης, εσύ λοιπόν ήσουν ανέκαθεν και εξακολουθείς να είσαι η κοινωνική βάση του φασισμού/ναζισμού, διότι όπως είχε πεί και ο Χορκχαϊμερ «Η “επιβίωση του ισχυροτέρου”, πριν γίνει ιαχή για την συντριβή των κατώτερων φυλών, υπήρξε ο θεμέλιος λίθος τής φιλελεύθερης λογικής τής αγοράς»· και, σε τελευταία ανάλυση, «όποιος δεν θέλει να μιλήσει για καπιταλισμό, δεν πρέπει επίσης να μιλάει για τον φασισμό».

   Ήμουν πολύ επιθετικός προηγουμένως, το παραδέχομαι, αλλά αυτό μόνο και μόνο λόγω της απέχθειας και της περιφρόνησης που νιώθω για ό,τι αντιπροσωπεύετε και ό,τι υπερασπίζεστε. Εγώ υπερασπίζομαι ψυχή τε και σώματι τους μετανάστες διότι αποτελούν κομμάτι, σαρξ εκ της σαρκός, της εργατικής τάξης και αυτή τελευταία δεν γνωρίζει σύνορα και φυλές. Ο εχθρός της είναι ταξικός, βρίσκεται στα υπουργεία και τις τράπεζες, είναι το πρόσωπο του Λάτση και του Σάλλα, είναι η τεχνοκρατικές μούμιες σαν τον Τόμσεν και τον Μπαρόζο. Εγώ υπερασπίζομαι τον προλεταριακό διεθνισμό ενάντια στις σάπιες αντιδραστικές ιδέες του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του σεξισμού που αποσκοπούν στην διάσπαση των υποτελών τάξεων και τη διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας. Εγώ έχω διαλέξει στρατόπεδο, όπως και εσείς άλλωστε. Είμαστε απέναντι ο ένας στον άλλο. «Αυτοονομάστηκα» λοιπόν, όπως το ζήτησες Αντώνη· δεν έχω τίποτα να κρύψω εξάλλου.

   Επίσης, Maglivera, η πρόταση «δεν θέλουν να πάνε πουθενά αλλού, γιατί τούς είναι γνωστό ότι απαγορεύεται, λόγω Σενγκεν-Λισσαβώνας» δεν βγάζει νοήμα. Ή δεν θέλουν ή τους απαγορεύεται. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να πάνε στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες λόγω των Συνθηκών που αναφέρεις και, έτσι, μένουν αναγκαστικά εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, παρόλο που δεν είναι αυτή ο τελικός τους προορισμός. Γι’ αυτό λέμε ότι είναι αναγκαία η έξοδος από Ε.Ε. και ευρωζώνη, διότι, εκτός όλων των άλλων, η μισάνθρωπη ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους (FRONTEX, φράχτης στον Έβρο, «επιχειρήσεις σκούπα», «Ξένιος Ζεύς», παροχή ασύλου με το σταγονόμετρο, ξυλοδαρμοί και εξευτελισμοί των μεταναστών κ.λπ.) υλοποιείται με τις ευλογίες και τα κονδύλια της «μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας» (που λένε και οι υπουργίσκοι της συγκυβέρνησης). Αν θέλετε διάλογο και αντίλογο, ευχαρίστως. Απαντήστε όμως, έστω και στοιχειωδώς, στις ερωτήσεις που σας απεύθυνα και στις παρατηρήσεις, τις δικές μου και των υπόλοιπων που διαφωνούμε. Το μόνο που βλέπω μέχρι στιγμής είναι να επιβεβαιώνεται η ιδεολογικο-πολιτική ένδεια και η ηθική γύμνια που συναντά κανείς σχεδόν πάντα όταν συνδιαλέγεται με ανθρώπους του συναφιού σας, όπως και η επιμονή σε δευτερεύοντα ζητήματα, αλλά επί της ουσίας τίποτα. Ας μου συγχωρεθεί η έκταση της ανάρτησης· θεώρησα πως έπρεπε να ξεδιαλύνω τις παρεξηγήσεις και να προσφέρω μια κατά το δυνατόν πλήρη και συνεκτική απάντηση.

   Υ.Γ. Καντριανιώτη, συμφωνώ με όσα αναφέρεις. Η μάχη εκεί που λες δίνεται, ούτως ή άλλως.

  • παπανικολαου αντωνησ

   Από ότι γνωρίζω, οι μόνοι που αμείβονται από τους ταξικούς στρατούς, είναι οι του ΠΑΜΕ.
   ————————————————————
   «Που απλά λόγω της ανέχειας της απελπισίας και της αποπολιτικοποίησης δεκατειών,η ευκολοχώνευτη ρατσιστική και φασιστική πρακτική βρίσκει θιασώτες»
   *******************************************
   Και καλά θα κάνετε να τους ‘αποφασιστεισετε’ και απορατσιστεισετε!….
   μα τι θα τους συστήσετε για να ενταχτούν άλλου?. Διότι σίγουρα το μοναχικό πρόβατο, το τρων οι λύκοι…..
   …..όπως αυτή η θεάρεστος κίνησης από ποιο χώρο πολιτικά κινείται?!. Δεν θα γνωριστούμε ποτέ?.
   Φιλικά
   Α.

 21. Σιχαμάρα

  Το παράθεμα από Χορκχαϊμερ το έχω πάρει από άρθρο του Φώτη Τερζάκη με τίτλο «Η ρητορεία των άκρων», που δημοσιεύτηκε στο blog Αντιστροφή Προοπτικής στις 3 Οκτωβρίου 2012. Για να μην κατηγορηθώ για λογοκλοπή:
  http://stratigos-anemos.blogspot.gr/#!/2012/10/blog-post.html

 22. Leon

  Έπεσα τυχαία στο συγκεκριμένο κείμενο. Νομίζω πρέπει κάποιος να δει τα πράγματα ψύχραιμα, χωρίς αυστηρές διαχωριστικές γραμμές, αλλά με σύνθεση σκέψης. Η Ύπατη Αρμοστεία μιλάει ανοιχτά για «burden sharing» ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. και επίσημες εκθέσεις του ΟΗΕ μιλάνε για «disproportionate burden of Greece towards migration».

  Το να αναγνωρίζει κάποιος ότι όντως υπάρχει ένα θέμα, δε σημαίνει ότι δικαιολογούνται οι μαχαιριές. Αλλά και να θρηνεί κάποιος για αυτούς που δολοφονούνται, δε σημαίνει ότι ανοίγουν οι πόρτες σε όλους.

  Και οι δύο στάσεις, όμως είναι υποκριτικές και λένε τη μισή αλήθεια κάθε φορά, η κάθε μία για τους λόγους της. Επίσης ας καταλάβει κάποιος αυτήν την έρμη τη διαφορά ανάμεσα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

  Δες καθαρά.

  • παπανικολαου αντωνησ

   Λέοντα σε συγχαίρω!.
   Με 4 λέξεις είπες τα πάντα!.
   «Διαφορά ανάμεσα πρόσφυγες μετανάστες»
   Ο μετανάστης καλύπτει πάγιες ανάγκες σε μια χώρα. Προσδίδει πλούτο, και φορολογείτε.
   Ο πρόσφυγας, επιβαρύνει την χώρα, την έννομο τάξη, και προσθετή φτώχια.
   Αυτές οι δυο πλευρές ως αξιώματα, είναι παγκοσμίως αποδεκτές από τα πολιτισμένα κράτη.
   Μου είναι παράδοξο, πως δεν δίνουν δουλειά, σε 162 βουλευτές της συγκυβέρνησης, για να λύσουν τα πάμπολλα προβλήματα, που καταδυναστεύουν την χώρα μας, όντας αμειβόμενοι.
   Αύριο 5 στην Γαλλία, 5 στην Ισπανία, 5 στην Γερμανία, να συζητήσουν με τους έμπειρους στο μεταναστευτικό συμμάχους μας. Σε μια εβδομάδα έτυμο το σκαρίφημα του μεταναστευτικού. Επιτυχημένες αντιγραφές θα κάνουν!. Απόδοση του σε 3 συνταγματολόγους – νομοθέτες, (για να το προσαρμόσουν στην ελληνική πραγματικότητα), και σε 15 μέρες προς επικύρωση στην βουλή. Και εκεί πλέον θα λάμψουν οι σκοπιμότητες, που και ευθύνονται για το κακό χάλι που βιώνουμε.
   Εάν μια συγκυβέρνηση, από την αριστερά μέχρι την δεξιά, δεν μπορεί να ρυθμίσει ένα θέμα, ποιος θα μπορέσει?. Ο Τσίπρας, η Παπαρήγα?, ο Μιχαλολιάκος?.
   Antonis-team.

 23. Σιχαμάρα

  Ο πρόσφυγας εγκαταλείπει τη χώρα του για πολιτικούς λόγους (π.χ. επειδή απειλείται με φυλάκιση) και γι’ αυτό κάνει αίτηση για απόκτηση πολιτικού ασύλου το οποίο η χώρα υποδοχής, σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες τις οποίες έχει υπογράψει και η Ελλάδα (αν δεν απατώμαι), οφείλει να του παρέχει (και το οποίο το ελληνικό κράτος δεν κάνει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού. Μετανάστης είναι αυτός που κατευθύνεται σε άλλες χώρες για αμιγώς οικονομικούς λόγους, τουτέστιν σε αναζήτηση μιας καλύτερης εργασίας, καλύτερων συνθηκών διαβίωσης κ.λπ. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ πρόσφυγα και μετανάστη.

  «Ο μετανάστης καλύπτει πάγιες ανάγκες σε μια χώρα. Προσδίδει πλούτο, και φορολογείτε.»
  «Ο πρόσφυγας, επιβαρύνει την χώρα, την έννομο τάξη, και προσθετή φτώχια.»

  Τα παραπάνω είναι σκέτη μπουρδολογία που δεν έχουν τη παραμικρή σχέση με τη πραγματικότητα. Συνεχίστε έτσι, και εις ανώτερα.

  Leon, αν εσύ δεν μπορείς να δείς το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο ηθικός αυτουργός του αναδυόμενου ρατσισμού και εκφασισμού στην Ελλάδα και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη (ειδικά στην Ανατολική) είναι τα επίσημα όργανα και θεσμοί της Ε.Ε., μάλλον κάπου θολώνει η δική σου όραση. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε χωροταξικό ούτε γεωγραφικό («δεν χωράμε όλοι» και λοιπά «ανθρωπιστικά»). Και σε τελευταία ανάλυση, το ότι ο δυτικός ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να μεταναστεύσουν/μετακινηθούν από τις εστίες και τα εδάφη τους γιατί το αποκρύπτετε συνέχεια; Δες τι γίνεται τώρα στο Μάλι με την επέμβαση των γαλλικών στρατευμάτων στη χώρα. Δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση στον κόσμο στην οποία να μην έχει συμμετέχει το ΝΑΤΟ και η «ενωμένη Ευρώπη» από ιδρύσεως τους κιόλας μέχρι σήμερα. Αν δεν αναγνωρίσουμε αυτά τα απλά γεγονότα που συνιστούν τη ΒΑΣΗ για όποια περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση, ας το αφήσουμε καλύτερα, γιατί φαίνεται ποιός είναι ιδεολογικά προκατειλημμένος και χειραγωγούμενος και ποιός όχι.

 24. Leon

  Συμφωνω, περί μπουρδολογίας. «Πρόσφυγας» και «μετανάστης» είναι δύο νομικές έννοιες που ξεκαθάρισες άριστα.

  Πρακτικά όμως. Στην αληθινή ζωή. Σε συνάρτηση με το ποιος είναι υπεύθυνος. Φυσικά οι ιμπεριαλιστικές χώρες φταίνε για την κατάσταση στις αναπτυσσόμενες. Πρακτικά όμως. Έχεις 300-350 άτομα τη μέρα (πραγματικά νούμερα) που έρχονται στη χώρα σου. Από αυτούς 10-20 είναι πραγματικά πρόσφυγες και βάσει συνθηκών που όντως έχει υπογράψει η Ελλάδα, αλλά και για αληθινούς λόγους ανθρωπισμού, τους κρατάς στη χώρα σου και τους αναγνωρίζεις καθεστώς πρόσφυγα. Ως εδώ καλά και άριστα. Με τους υπόλοιπους τί κάνεις; Πέρα από θεωρίες για το τί πρέπει να γίνει κλπ. Τί τους κάνεις, πού τους πας; Ποιος καλύπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.. Έχεις τρεις επιλογές:

  α) Τους κρατάς όλους για λόγους ανθρωπισμούς και τους δίνεις χαρτια νομιμοποίησης
  β) Κρατάς αυτούς που πιστεύεις ότι βάσει ειδικοτήτων και προσόντων χρειάζονται στην οικονομία σου. Τους υπόλοιπους τους επαναπροωθείς.
  γ) Δεν κρατάς κανέναν και τους επαναπροωθείς (αν ποτέ μάθεις την ταυτότητα τους, γιατί καμία χώρα δεν θα δεχθεί κάποιον που δεν αποδεικνύει το νομικό δεσμό μαζί της, δηλ. ότι έχει τήν ιθαγένεια της. Γι’αυτό και οι περισσότεροι πετάνε τα χαρτιά με το μπουν Ελλάδα).

  Ποιο από τα τρία επιλέγεις.

  • παπανικολαου αντωνησ

   «Ποιο από τα τρία επιλέγεις.»
   **************
   Αν και διαφωνώντας Λέοντα σε κάποια σημεία μαζί σου. Η τελευταία ερώτηση, είναι κομβική για να συνεχίσω!.
   Α.

 25. Σιχαμάρα

  Για την αληθινή ζωή μιλάω και εγώ. Τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ του πρώτου: απόδοση νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που εισέρχονται στην επικράτεια του ελληνικού κράτους και χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής ενσωμάτωσης τους στην ελληνική κοινωνία. Προϊόντος του χρόνου απόδοση ιθαγένειας σε όσους το επιθυμούν (και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε όσους έχουν γεννηθεί εδώ και κλείνουν τα 18 τους χρόνια, μια νομοθεσία που η ΝΔ απέσυρε εσχάτως υπό την πίεση και της Χ.Α., παρόλο που είχε ψηφισθεί επί ΠΑΣΟΚ από τον Ραγκούση) και, άρα, απόκτηση πολιτικών δικαιωμάτων (προφανώς και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι). Παράλληλα με αυτά, βέβαια, απαγκίστρωση από τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ που, ως γνωστόν, εγκλωβίζει χιλιάδες εξαθλιωμένων μεταναστών στην Ελλάδα η οποία αποτελεί και δίοδο μετανάστευσης προς την Δυτική και Βόρεια Ευρώπη λόγω γεωγραφικής θέσης. Προφανώς, αυτά προϋποθέτουν, σε ένα πρώτο στάδιο, σημαντικά κονδύλια για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους το έχουν ανάγκη, δωρεάν στέγαση και σίτιση κ.λπ.

  Επίσης, δεν έχω καμία αυταπάτη ότι είναι ποτέ δυνατόν το αστικό κράτος να υλοποιήσει μια τέτοια πολιτική στο σύνολο της (για επιμέρους πλευρές, το συζητάμε, αλλά και πάλι όχι σε περίοδο βαθιάς δομικής κρίσης του καπιταλισμού, που η κατεύθυνση είναι η ακριβώς αντίθετη). Όλα αυτά τίθενται ως αιτήματα στο εργατικό κίνημα. Επιπλέον μέτρα θα ήταν η διάλυση του σχεδιαζόμενου φράχτη στον Έβρο και οποιονδήποτε αποτρεπτικών προς τη μετανάστευση μέσων εν γένει τα οποία αποδεδειγμένα και επανειλημμένα έχουν στοιχίσει- και εξακολουθούν να το κάνουν- τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών. Τέλος, όλα αυτά δεν προτείνονται για αφηρημένους «ανθρωπιστικούς» λόγους ή εν είδει «φιλανθρωπίας», όπως κάνουν οι μπουρζουάδες, αλλά για λόγους έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης προς τους προλετάριους όπου γης, όπως ανέφερα και πιο πάνω, σε άλλη απάντηση.

  • Leon

   Συμφωνώ για την ταξική αλληλεγγύη. Από την άλλη όμως αν επιλέξεις το (α), με μαθηματική ακρίβεια θα έχεις τα επόμενα 10 χρόνια, περίπου 10-20 εκ. νέους κατοίκους στη χώρα (τουλάχιστον). Σκέψου μόνο ότι υπάρχει 1-2 δις περίπου ανθρώπων που δυστυχούν. Αν το 1% αποφασίσει να μεταναστεύσει. θα έχεις περίπου το νούμερο που σου λέω. Το αποτέλεσμα θα είναι το επίπεδο ζωής να πέσει ακόμη και για αυτούς που ήδη ζουν σε αυτή, αλλά και για τους ίδιους μετανάστες.

   Εγώ θα έδινα την απάντηση (β) όσο σκληρό και αν ακούγεται και όσο και αντίθετο είναι στην ιδεολογία μου περι αλληλεγγύης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. Οσμίζομαι όμως ότι είναι ρεαλιστικό, αν και θα ήθελα τόσο να επιλέξω το (α).

  • παπανικολαου αντωνησ

   Και σίγουρα εμμέσως πλην σαφώς αυτό ονοματίστηκες!. Σύριζα εσωτερικού!!…
   Εεεεεε όχι, σε μια χώρα που έχει βγει καλός ή κακώς στα πεζοδρόμια και πεινάει, δεν μπορείς να τους πεις ότι από αυτό που δεν έχετε, θα δώσετε να φάνε και οι ‘εισβολείς’ της οικονομίας!. Και οπωσδήποτε η (β) περίπτωση, και ανθρωπισμό εμπεριέχει και απολύτως λογικότερη είναι. Αν και αυτό σήμερα τίθεται υπό αίρεση, διότι δεν είναι η Ελλάδα μου, (διότι και δική σας δεν βλέπω να το βλέπετε, γκρεμίζοντας τα σύνορα…) δεν ειναι η Γερμανία του 60 με την βιομηχανική έκρηξη που συνέβη σε αυτούς τότε.
   Και η απολύτως καπιταλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει πάμφθηνους εργάτες, για τους επερχόμενους επενδυτές φίλους τους, αλλιώς προ τι τα ταξίδια του τσιπρα?. Και μην μου πείτε αυτά που έγραψαν τα ΓΜΜΕ, διότι δεν θα γελάσω μα θα ξεράσω. Βγάλτε την τσίμπλα από τα μάτια σας, βγάλτε τα τσαντόρ για να ακούτε και τον ψίθυρο. Ή τουλάχιστον μην φωνασκείτε, διότι εμείς αφουγκραζόμαστε τον αχό της λαίλαπας που πλησιάζει, και ετοιμαζόμαστε να της αλλάξουμε τον ρουν. και οπωσδήποτε, όχι με πληρωμένους συνδικαλιστές, ή αμειβόμενους κομματικούς στρατούς. «για την Ελλάδα ρε γαμότο!.»
   Antonis-team.

 26. Leon

  Α, τώρα μου ήρθε και η γνωστή ρήση του Αξελού: «να είσαι αριστερά, αλλά να σκέφτεσαι».

  • Σιχαμάρα

   Παραβλέπεις κάποια πολύ σημαντικά πράγματα, νομίζω. Καταρχάς, το να αναφέρεις το γεγονός ότι 1-2 δις ανθρώπων δυστυχούν ως απλό στατιστικό δεδομένο είναι άκρως αποπροσανατολιστικό εφόσον δεν κάνεις καμία αναφορά στις ιδιαίτερες κοινωνικό-οικονομικές αιτίες αυτής της δυστυχίας. Απ’ την άλλη, δεν θα πλακώσουν ξαφνικά ορδές εξαθλιωμένων μεταναστών στην Ελλάδα· αυτό αντιβαίνει σε όλα τα εμπειρικά δεδομένα, γι’ αυτό και η εισροή 10 με 20 εκατομμυρίων νέων μεταναστών στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία είναι παντελώς απίθανη. Αν κοιτάξεις τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς», θα δείς ότι έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής λιγότερα από 100.000 άτομα, τη στιγμή που όλη η γκεμπελίστικη προπαγάνδα των ΜΜΕ μιλούσε για «3.000.000 λαθρομετανάστες» και λοιπά εμετικά. Όλα τα νούμερα και οι στατιστικές (σχετικά με την εγκληματικότητα κ.τ.λ.) είναι υπερβολικά διογκωμένα για προφανείς λόγους νομιμοποίησης της ρατσιστικής εκστρατείας στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ακόμα, να σου υπενθυμίσω ότι την τελευταία τριετία της οικονομικής κρίσης το 20 % των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, δηλαδή 180.000 άνθρωποι περίπου, επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Και ο καθένας ξέρει πως ο τελικός στόχος της πλειονότητας των εξ’ Ανατολής καταγόμενων μεταναστών δεν είναι η Ελλάδα· το είπαμε και πιο πάνω. Γι΄ αυτό λέω πως η απεμπλοκή από τη συνθήκη Δουβλίνου ΙΙ είναι αναγκαία συνθήκη για την εφαρμογή των όσων ανέφερα προηγουμένως.

   Λες: «Το αποτέλεσμα θα είναι το επίπεδο ζωής να πέσει ακόμη και για αυτούς που ήδη ζουν σε αυτή, αλλά και για τους ίδιους μετανάστες.»

   Μα αυτό συμβαίνει ήδη, από το 2010 και ύστερα, για τους ντόπιους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα λόγω όμως της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας η οποία συνιστά και τη στρατηγική λύση της αστικής τάξης προκειμένου να ανατάξει τα κέρδη της, να επιχειρήσει τη λεγόμενη «φυγή προς τα εμπρός». Το να λες ότι η εξαθλίωση των ντόπιων οφείλεται στον υπερβολικό αριθμό των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα, δεν διαφέρει σε τίποτα απ’ όσα διαδίδει η Χ.Α. και άλλοι εθνικιστικοί κύκλοι (και η ίδια η κυβερνητική προπαγάνδα τώρα πιά). Ένα πιο εκλεπτυσμένο επιχείρημα δεν αλλάζει την ουσία του ζητήματος.

   • Leon

    Τα νούμερα είναι σωστά. Αυτή τη τη στιγμή μπαίνουν 150.000 άτομα (μόνο τα επίσημα νούμερα) κάθε χρόνο (δηλ. σε δέκα χρόνια 1 εκ +). Υπό νορμάλ συνθήκες δηλαδή. Φαντάσου να μαθευτεί ότι δίνουμε χαρτιά νομιμοποίησης) Από το Δουβλίνο ΙΙ, δε μπορούμε να φύγουμε, εκτός αν φύγουμε από την Ε.Ε. Τέλος πάντων, όσο και να θέλω, δε μπορώ να συμφωνήσω. Μακάρι η οικονομία να πήγαινε καλύτερα, και να δημιουργουσε 5-10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ακόμη, ώστε να σώναμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούσαμε. Πρακτικά, είναι αδύνατο.

  • παπανικολαου αντωνησ

   ….φανατικά κασετόφωνα είναι, που αναπαράγουν την φωνή του master τους!. Αυτοί και δεν σκέπτονται, μα και δικαίωμα να το κάνουν δεν τους επιτρέπουν……
   Α.

 27. Σιχαμάρα

  Μα είπα ότι θεωρώ την έξοδο της Ελλάδας από ΟΝΕ/ευρωζώνη και Ε.Ε. αναγκαία και απαραίτητη, αλλά προφανώς όχι επαρκή, συνθήκη για την εφαρμογή οποιασδήποτε φιλολαϊκής/φιλεργατικής πολιτικής. Αυτό συνδυάζεται με τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Τέλος πάντων, δεν θα το λύσουμε τώρα το ζήτημά, ούτως ή άλλως. Πάντως, το πρόβλημα της «αριστεράς» δεν έγκειται στην αδυναμία ή στην απροθυμία της να κατανοήσει ότι υφίσταται «πρόβλημα με τη μετανάστευση», όπως διατείνονται διάφοροι και εμμέσως υπονοείς και εσύ, έστω και καλοπροαίρετα· τουναντίον, η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι όπου η αριστερά δέχτηκε να εμπλακεί σε μια κουβέντα περί ποσοστώσεων, «ελέγχου της λαθρομετανάστευσης» κ.λπ. ωφελημένη και ενισχυμένη πολιτικά βγήκε η ακροδεξιά. Η αριστερά, τουλάχιστον η κομμουνιστική/διεθνιστική που με αφορά εμένα, έχει τη δική της πρόταση για το ζήτημα της μετανάστευσης και δεν νομίζω πως πρέπει να υιοθετήσει μια λογική διαχείρισης εγγενών προβλημάτων του καπιταλισμού στο έδαφος του τελευταίου.

  @ Αντώνης

  δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε μένα ή στο Βυτίο με χαρακτηρισμούς όπως «ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού» και λοιπές ΟΝΝΕΔ-ίτικες σαχλαμπούχλες (κατά τα άλλα μού είσαι και «ακομμάτιστος», τρομάρα σου), αλλά σε διαβεβαιώ πως δεν έχω ουδεμία σχέση πολιτικά με το εν λόγω μόρφωμα· οι διαφορές που με χωρίζουν από της ούτως καλούμενη ανανεωτική αριστερά είναι αβυσσαλέες. Και ύστερα, σιγά μη υπογράψουμε και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, να πούμε. Να αντιπαρατεθώ πολιτικά μαζί σου όταν εξακολουθείς να μιλάς για «εισβολείς» αποκλείεται. Αυτό είναι διάλογος κουφών άλλωστε. Τώρα, ποιός είναι το φερέφωνο και το παπαγαλάκι, άστο καλύτερα. Βγάλε το άχτι σου εσύ για τους συνδικαλιστές και τους «κομματικούς στρατούς» που σού φταίνε για όλα και πάλεψε «για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Περαστικά.

  Ωραίο το βίντεο, Βυτίο!

 28. Παράθεμα: Ρεπορτάζ - άπιαστος λέιζερ

 29. Παράθεμα: Ρεπορτάζ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s