ενασαραντα

Τους τελευταίους μήνες ξανάρχισα να παίζω μπάλα. Χάνοντας διαρκώς, αλλά πάντα αξιοπρεπώς, έφτασα, την ώρα του αγώνα – ανάμεσα στις δύσκολες ανάσες και τα απίθανα αργά σπριντ – να κάνω διαπιστώσεις. Ο τρόπος που έτρεχα στο γήπεδο, το ποδόσφαιρο που έπαιζα, μου θύμιζε κάτι. Προσεκτικά, με τακτική παιδεία, κρατούσα τη θέση μου, έκανα οικονομία δυνάμεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήμουν όπως έπρεπε. Η απόδοση ήταν πάνω κάτω παρόμοια, όποιο κι αν ήταν το σκορ. Μπροστά ή πίσω, πολλά με λίγα ή στα ίδια. Επέμενα να μένω πίσω όσο χρειαζόταν, να μην προωθούμαι πολύ όταν δεν είχα δυνάμεις. Οι αξιοπρεπείς ήττες ήταν το φόρτε μου. Έχανα, αλλά πώς; Μαχητικά, ώριμα, νηφάλια, συγκροτημένα. Το ποδόσφαιρό μου ήταν ένα εντελώς flat 50λεπτο. Το ποδόσφαιρό μου, έμοιαζε με την πολιτική μου στάση. Ήμουν δηλαδή ανθρωπιστής, ευαίσθητος απέναντι στα ζόρια των άλλων και με έντονη ροπή προς την πολιτισμική κριτική. Έχανα διαρκώς, γεμάτος παρήγορες σκέψεις ότι τουλάχιστον έπαιζα σωστά. Ξαφνικά, έπιασα τον εαυτό μου να περιμένει στο γηπεδάκι να φανεί από στιγμή σε στιγμή ο τσίπρας. Ήμουν ο συνασπισμός και έπαιζα ένα αξιοπρεπές, βαρετό, ανάλατο και χωρίς πάθος ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά, γιατί επί χρόνια ξέχασα τί είναι το ποδόσφαιρο. Από το 90 και μετά, η θεσμική αριστερά (αγκαλιά με το περίφημο έντεχνο τραγούδι) μου έδειξαν τον τρόπο να πορεύομαι. Τον τρόπο που στερεί το σώμα. Τον τρόπο που αγνοεί, ότι η νίκη δεν κατακτιέται με petitions και like στο facebook. Η μπάλα που γουστάρουμε, δεν παίζεται παρά με πάθος, αγωνία και γρασίδι στο στόμα. Χάσε τη θέση σου, χάσε την ανάσα σου, γύρισε το πόδι σου, χάσε με πολλά γκολ, χάσε την αξιοπρέπειά σου. Χάσε τα όλα.

Μετά από ένα τέτοιο παραλήρημα, το οποίο συνέβαινε μια Δευτέρα, ταυτόχρονα με την εξέλιξη του αγώνα, είπα να αλλάξω στάση. Έτσι τις προάλλες, έτρεξα παραπάνω απ’ όσο μπορούσα. Μου κόπηκε η ανάσα. Δεν ήμουν σωστός σε όλες τις επιστροφές. Με πέρασαν περισσότερες φορές οι αντίπαλοι. Αλλά έπαιξα με το μαχαίρι στα δόντια. Με αληθινή μανία. Έβαλα τον ώμο απέναντι στο ώμο του επιτιθέμενου. Έβαλα το πόδι μου εκεί που κανονικά δε θα έφτανε. Έτρεξα όσο δεν μου επιτρέπει το ουίσκι που κυκλοφορεί στις φλέβες μου. Την επόμενη μέρα ήμουν πιασμένος όσο δεν πάει. Δεν μπορούσα να πιάσω τόμο απ’ το κάτω ράφι. Αλλά η απόφαση έμοιαζε σωστή.

Δεν είναι τώρα η στιγμή να παίζεις μπάλα συγκροτημένα και νηφάλια. Είναι η στιγμή να παίζεις με το μαχαίρι στα δόντια και τις γροθιές σφιχτές. Δεν είναι η στιγμή να κάνεις τακτικούς ελιγμούς. Είναι η στιγμή να βάζεις πρώτα, αυτό που έτσι κι αλλιώς έρχεται πρώτο. Μπροστά το σώμα. Μπροστά η πράξη. Να τρως καλαμιές. Να αναπνέεις μέχρι μέσα το καθαρό δακρυγόνο. Να προχωράς με κομμένη την ανάσα, υπέρβαση την υπέρβαση.

Μετά από μερικές τέτοιες υπερβολές και μια δύσκολη ισοπαλία, το σιντι στο αμάξι, μες στη νύχτα παίζει για τη «σωματική μας παλιγγενεσία»

*

Μιλώντας για σώματα και πράξεις, σκέφτομαι το πόσο δυνατή ήταν η σφαλιάρα που έφαγα προχθές όταν πήρα το πρώτο εισιτήριο με 1,40 €. Αναρωτιέμαι αν ακούστηκε, αν με κοίταξαν οι γύρω επιβάτες με συμπάθεια ή ενόχληση. Λέω και ξαναλέω σε φίλους και γνωστούς ότι όποιος χρησιμοποιεί καθημερινά τα ΜΜΜ μπορεί να καταλάβει τί λέμε, όταν μιλάμε για ταπείνωση. Τα χαστούκια είναι απανωτά το πρωί, αργότερα στην μετεπιβίβαση ή κατά τη βραδινή επιστροφή. Για τα χαστούκια ξέρουν και μπορούν να σου πουν, όποιοι χάνουν το λεωφορείο στις 8 το πρωί, επειδή δε χωράνε. Ήδη είναι μέσα καμιά δεκαριά που δε χωράνε. Μπορούν να σου πουν, αυτοί που περιμένουν αδίκως υπό βροχή. Όσοι βλέπουν, αυτούς που βιάζονται να μπουν πριν κατέβουν οι προηγούμενοι και όσοι παρατηρούν τα νέα κορίτσια που τρέχουν μέσα στο συρμό, μπας και προλάβουν μια θέση. Όσοι για να πάνε στη δουλειά τους χρησιμοποιούν κατά σειρά λεωφορείο, μετρό, ηλεκτρικό και όσοι παίρνουν τον κατώτατο μισθό. Αυτοί οι τύποι των 592€ και των 700€ ακούνε σήμερα ότι τα Μέσα δημιουργούν ελλείμματα. Άρα πρέπει να πληρώνουν 1,40€ τη διαδρομή, αυτοί οι ίδιοι που βγάζουν 592€ και 700€. (κάνε μόνος σου την πράξη).

Γι’ αυτό, και όχι για κάποιο ιδεολογικό ή επαναστατικό λόγο, πιάνω το μάγουλό μου εδώ και μέρες, από τότε δηλαδή που η ντροπή της Αρκαδίας, αποφάσισε να αποκαλεί μια μερίδα ανθρώπων «τζαμπατζήδες». Γιατί όταν η πραγματικότητα (των 592€ και των 700€ και του 1,40€) ρίχνει σφαλιάρες, προσπαθώ και το δέχομαι. Όταν η πραγματικότητα της καθημερινότητας στα ΜΜΜ ρίχνει γροθιές στα πλευρά και το σαγόνι, δοκιμάζω να το καταπιώ. Αλλά όταν ο υπουργός κάνει μαθήματα δημοκρατικότητας, κοινωνικής συμπεριφοράς και ήθους, αρχίζω και ζορίζομαι απ’ τις κλοτσιές στα μαλακά.

Ζορίζομαι κι ας μην απευθύνεται σε μένα που (μαλακωδώς ομολογώ) συνεχίζω να πληρώνω εισιτήριο. Απευθύνεται, χτυπάει και – επιμένω, υπό μία έννοια- ταπεινώνει, ένα κόσμο με τον οποίο καθημερινά μοιράζομαι το ξύλο. Βρίζει τον κόσμο με τον οποίο περιμένουμε άδικα μαζί στη στάση. Τον κόσμο που μαζί δεν χωράμε στο μετρό. Ο υπουργός που δεν ξέρει τί χρώμα έχουν τα λεωφορεία ή πώς μυρίζει ο ηλεκτρικός. Γιατί ναι, ο ηλεκτρικός έχει μυρωδιά και ο υβριστής δεν το ξέρει, δεν το υποψιάζεται, δεν το αναλογίζεται. Μα βρίζει, απειλεί και για περαιτέρω αυξήσεις και κουνάει το δάχτυλο. Και πια ζορίζομαι να αντέξω. Και έτσι, ένα απλό απόγευμα που τον ακούω στη Βουλή, νιώθω πια ευθέως την προσβολή να ξεσκίζει τα σωθικά. Και οι σφαλιάρες λες και πέφτουν πια με διπλή φόρα πάνω στο πρόσωπο.

Advertisements

20 Σχόλια

Filed under υπερβολές, ασυναρτησίες

20 responses to “ενασαραντα

 1. Τελικά έχει δίκιο ο Τάλως.Και δεν νομίζω ότι υπάρχουν συμπτώσεις:

  http://kartesios.com/?p=19279

 2. a passer by

  Κορίτσι-εξουσία του λεωφορείου μέσα στο βράδυ
  κάθεσαι πλάι μου όπως
  ξανθόν άνθος πίσω από φράχτη όπως
  άστρο που περπατάει στον κόρφο μου
  κι όμως μου λέει:Θα φύγω.
  Κάθεσαι πλάι μου βουλιάζεις μές στα μάτια μου
  όπως σ’ένα τοπίο που θέλεις μα δεν μπορείς να τ’αγαπήσεις
  σχεδιάζοντας μες στη σιωπή που σε κρατάει δεμένη
  τον αγαπημένο σου.
  Πάντα πνιγμένη μες στα μάτια μου
  πάντα δεμένη απ’τη σιωπή
  αναπολώντας μουσικές παλιές να ‘ρθουν και να σε λευτερώσουν
  μα οι μουσικές δεν έρχονται κ’εσύ
  κάθεσαι πλάι μου
  πάντα πνιγμένη μες στα μάτια μου
  πάντα δεμένη απ’τη σιωπή
  με την καρδιά σου λαβωμένη σαν μικρό πουλί
  με την ομορφιά σου ακυβέρνητη σαν μικρό παιδί
  κάθεσαι πλάι μου
  σαν άνθος και σαν άστρο και σαν έρωτας που θέλει
  μα δεν μπορεί.
  Θωμάς Γκόρπας : Ομόνοια–Άνω Πετράλωνα

  χανει κι αυτα ομως η ντροπη της Αρκαδιας,αυτα που προσπαθουν να φτιαξουν μια σωστη εξισωση για τη ζωη,,με το μαχαιρι στα δοντια

 3. deus

  Ρε βυτίε, αυτή η παρέα εδώ πέρα, αυτά τα κείμενα, οι απαντήσεις και τα ποιήματα, τα υπονοούμενα και οι σιωπές, αν….λέω αν, ήταν πιο πλειοψηφικά, πιο λαϊκώς κεκτημένα, πως να το πω δεν ξέρω, τα χάλια αυτής της πουτάνας της κοινωνίας, θα ήταν πιο λίγα.
  Πασοκ, θα είχαμε πιθανώς και τότε, αλλά με το φόβο του δίκιου που διεκδικείται με το μαχαίρι στο στόμα. Και αυτό, τουλάχιστον κρατεί τα μπόσικα.
  Γιατί σήμερα, εδώ στην κωλοεποχή μας, οι φασίστες, οι ρουφιάνοι, οι τελειώμενοι και οι μπουρζουάδες, μιλάνε ακαταπάυστα πάνω στο σβέρκο μας και ονειρεύονται να μας ξεπαστρέψουν, ενώ τα εκατομμύρια υποψήφια θύματα παιδιαρίζουν με τα γεννητικά τους όργανα, και αυτό πάλι δίχως καμία γνήσια ένταση.

  Μετά από χρόνια πάγου, στις σκέψεις, στα λόγια, στην καρδιά, αυτή η ατμόσφαιρα που φτιάχνετε εδώ, με κινεί ξανά, μου λέει ότι η γαμημένη, η πνιγμένη, η χιλιοσυκοφαντημένη μου αίσθηση για τα πράγματα, όσο και αν την κλώτσησα(ν) δεν έπαψε να είναι ζωντανή

  ένα σύνθημα κερασμένο, από τα χρόνια η αίσθηση μου για τα πράγματα ούρλιαζε:

  οι μικρόκοσμοι αγνοούν τα πάντα
  κάποια στιγμή τα πάντα θ’ αγνοήσουν τις μικρόκοσμους

 4. kliklikos

  -Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία: 20 ευρώ.
  -Η μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: 45 ευρώ.
  Έλεος! 5 μπύρες!

  Καθημερινά εγώ δίνω 5ευρώ για το πήγαινέλα στη δουλειά μου με το αυτοκίνητο! Δε βολεύει λεωφορείο! Σύνολο 110ευρώ το μήνα. Πέντε φορές πάνω από αυτούς που έχουν μηνιαία κάρτα απεριορίστων!
  Αν ποτέ, όμως, μου μπει κάποια σκέψη για το έξοδο αυτό θυμάμαι οτι στο χωριό μου αυτούς που κλαίγονται ακόμη και για τις δεκάρες τους λέμε μαϊντανούς. Εσείς;

  Βυτίε, ώρα να αρχίσεις εσύ να κάνεις τα σερβις στο σκάφος! Να βγάλεις τα εισιτήρια 😉

 5. 9 ευρώ η μπύρα;Πού πάμε ρε;!!!

 6. kliklikos

  selitsane , μη κάνεις οικονομία στις μπύρες!
  Ήδη το βλέμμα σου είναι χάλια 😉
  Να προσέχεις τι πίνεις! Το μαγαζί του βυτίου έχει μεγάλη ποικιλία στις καλές μπύρες:

  Μέση τιμή γύρω στα 4ευρώ! 5 μπύρες, 20ευρώ!
  Αν βάλεις και το κασεράκι (υπάρχει τιμοκατάλογος) θα δώσεις κάτι παραπάνω. Δε θέλω τσιγκουνιές!

 7. κρίση και στα βλογ, ποτάδικα θα καταλήξουν όπως πάμε..

 8. Δυστυχώς αυτοί που δημιουργούν τα ελλείμματα δεν παίρνουν μισθό 592€. Ψαξ΄το λίγο για να καταλάβεις από πού έρχονται οι σφαλιάρες.

 9. gasireu

  για την μπάλλα έχεις δίκιο, δεν παίζεται με άλλους όρους μόνο με λύσσα…

 10. να υποθέσω ότι η ντροπή της αρκαδίας μετακινείται με το υβριδικό που οδηγεί ο σωφέρ που πληρώνονται και τα δύο από τους φόρους αυτών που δίνουν ένα σαράντα για να περιμένουν το λεωφορείο και να μην έρχεται ποτέ;

  έχει οικολογική συνείδηση τουλάχιστον η ντροπή της αρκαδίας.
  [ντροπή της αρκαδίας νόμιζα πως ήταν αυτός που φώναξες το όνομά του 158 φορές το βράδυ των εκλογών, λάθος κάνω,ε?]

  και σταμάτα να πληρώνεις άντε πια

 11. S G

  «Λέω και ξαναλέω σε φίλους και γνωστούς ότι όποιος χρησιμοποιεί καθημερινά τα ΜΜΜ μπορεί να καταλάβει τί λέμε»

  και γιατι δεν παιρνει καρτα οποιος τα χρησιμοποιει καθημερινα? Αυτοι που πληρωνουν στο Λονδινο 4 λιρες (ω ναι) για μια διαδρομη δηλαδη τι θα’πρεπε να λενε? Και μην μου πεις για μισθους, με τον μεσο μισθο φρεσκου πτυχιουχου καλης σχολης στα 20-25 χιλιαρικα ετησιως και το μινιμουμ αξιοπρεπες ενοικιο στις 800*12=9600 λιρες, σιγουρα ζεις πιο ανετα στην Αθηνα με την μαμα.

 12. Ξεφτίλα λέμε.
  Π.χ.Έχουμε συναδέλφους συμβασιούχους ΕΣΠα που για να καλύψουν τα σχολεία κάνουν κάμποσες βόλτες με τα μέσα. Αυτοί ακόμα είναι απλήρωτοι για Δεκέμβρη-Γενάρη και ζουν με δανεικά. (Κάποιος ρώτησε για τις μηνιαίες)

  Κροτ, δυστυχώς ντροπές η Αρκαδία έχει μπόλικες που βο(υ)λεύονται. Ήταν ο Τ. και τώρα ο Ρ. (υπουργός ή υφ. δεν ξέρω) . Ευτυχώς που είμαι πολιτογραφημένη εδώ που ζω. Παθαίνω τράκους όταν διαβάζω τις λέξεις αυτές.

 13. @ Σελιτσάνε,
  καλά τα λέει ο Τάλως, καλά τα λέτε κι εσείς στα σημερινά.
  Αλλά
  @ a passer by,
  α ρε άνθρωπε, αυτό που έβαλες είναι το αγαπημένο μου ποίημα του Γκόρπα (που πιθανώς είναι και ο πιο δικός μου ποιητής, πάντως σίγουρα αυτός που έχω διαβάσει περισσότερο μαζί με καρυωτάκη και σεφέρη)
  Μάλιστα είναι το πρώτο του που διάβασα, αφού υπήρχε στο βιβλίο των κειμένων της β’ νομίζω λυκείου. Παλιότερα το είχα ανεβάσει κ στο βλογ. Υπέροχο ποίημα.

  @ deus, μέσα από όλα τα κωλό-smth (με τα οποία και συμφωνώ μάλλον), νομίζω ότι που και που βγαίνει και κάτι που μοιάζει με ελπίδα. Ένα περιθώριο συνενόησης ή ακόμη και συνενοχής. Μπορεί τα ιντερνέτς και τα βλογς να έχουν ένα δισεκατομμύρια προβλήματα, αλλά ανάμεσα σε όλα αυτά νομίζω σα να έγινε πιο εύκολο να βρεθούν κ κάποιοι άνθρωποι που έτσι κι αλλιώς από πάντα και από μακριά συζητούσαν.
  κατά τ’ άλλα, ψάχνουμε σαν τρελοί, με το μαχαίρι στα δόντια και τα δόντια να τρίζουν, αυτή τη γνήσια ένταση.

  @kliklikos,
  αν θυμάμαι ορθώς, η κάρτα των λεωφ. καταργήθηκε. Τώρα ή των 45€ ή τίποτα.
  Σέρβις έκανα. Δεν έδωσα δώρο χριστουγέννων στους υπαλλήλους μου, αλλά το σκάφος είναι τζιτζί.

  Μπύρες πίνω μόνο στο μπαμπλ, γιατί ξέρω τους μπαρμεν και με κερνάνε.

  @ κ. Μοίρης, άσχημα θα ήταν;

  @ Αταίριαστε, δεν διαφωνώ, ούτε τρελλαίνομαι να υπερασπίζομαι τους υπαλλήλους των δεκο και την συνδικαλιστική πασοκολαίλαπα. Αλλά αυτό το 1,40€ δεν το πληρώνουν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, διορίζοντας ή διαλύοντας ουσιαστικά τον αληθινό συνδικαλισμό, αλλά αυτοί που παίρνουν 592€.
  Επειδή το πασόκ (κυρίως, αλλά και η νδ) διέλυσε τα ΜΜΜ και δημιούργησε μια ολόκληρη κάστα ανθρώπων που έβγαζαν ένα σωρό λεφτά κάνοντας καριέρα συνδικ. και μετά βουλευτή (βλ. πρωτόππαπας κλπ) στις δεκο, σημαίνει ότι πρέπει να δεχτώ εγώ και οι φίλοι μου που βγάζουν από 600€ έως 1200€ να πληρώνουμε 1,40€ η διαδρομή; Άδικο μου φαίνεται.

  @ Κροτ, με με σπρώχνεις στην παρανομία.

  @ SG,
  (δεν θέλω να ζω με τη μαμά. Θέλω να είμαι υγιής ψυχικά. Θέλω να αντικρύζω το κορίτσι μου γυμνό στο σαλόνι. Δεν μ’ αρέσουν τα ξενοδοχεία, ούτε τα αυτοκίνητα.)
  Οπότε θεωρείς ότι 45€ το μήνα με μισθό 700€ είναι καλά; Με συρμούς και διαδρομές εμφανώς αραιωμένα, με λεωφ. που ο θεός να τα κάνει ΜΜΜ;
  Τί ακριβώς πληρώνω με την αύξηση; Τις ίδιες κ χειρότερες περιπτώσεις;
  Κ τελικά το όλο θέμα συνοψίζεται στο ερώτημα: Πρέπει τα ΜΜΜ να είναι κερδοφόρα; Αν απαντάς ναι, ε τότε οκ, δε σε πειράζει η αύξηση.

  @ Ρενάτα,
  όπως είπε κάποτε κι ο κωστάκης ο καραμανλής μιλώντας για απλήρωτες επί κανένα 8μηνο καθηγητές: «το θέμα το γνωρίζουμε κ είναι στις προτεραιότητές μας».
  Εντωμεταξύ ας τρώνε σεμεδάκια και τασάκια, λέω εγώ.

 14. @ gasireu,
  (ουπς, σε πέρασα)
  έτσι αγαπητέ. Ετοιμάζομαι πάλι για μεγάλη εμφάνιση απόψε.

 15. Παράθεμα: ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ -ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ « ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 16. kliklikos

  Χαχα
  Τόσο βαρύ σου ήρθε το γεγονός ότι υπάρχει μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, με 20ΕΥΡΩ, για λεωφορεία, τραμ & τρόλλεϋ και την ….. κατήργησες;;
  Τηλ.: 21099780002, πάρε και ρώτα.
  http://www.oasa.gr/content.php?id=cards μπες και δες, για να θυμάσαι ορθώς!
  Είναι θλιβερό αυτό που γίνεται! Μάθατε να κρύβετε ό,τι σας έρχεται βαρύ. Δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε! Δε σας διαβάζουν μικρά παιδάκια!
  Αλλά τι να σου τα λέω! Θα το γυρίσεις στο χαβαλέ, θα μου πεις τα δικά σου, θα φανείς ‘ωραίος’ και θα πας να πιεις καμιά μπύρα στο μπαμπλ, κερασμένη από τους γνωστούς μπάρμεν.
  Άντε γειάμας!

 17. απολογούμαι, έχετε δίκιο.
  Προφανώς κοίταξα τα όσα ίσχυσαν σε μετρό και ηλεκτρικό , όπου κα ι καταργήθηκε η κάρτα των 25€. Μάλλον προσάρμοσα λίγο την πραγματικότητα στην ιδεολογία μου.
  Αλλά ακόμη κι έτσι, τί να μου πέσει βαρύ; Σιγά μην θέλω να κρύψω την αλήθεια. Κ να ήθελα, θα ήμουν μάλλον ηλίθιος αν πίστευα ότι μπορώ εγώ να το κάνω.
  Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω τί αλλάζει επειδή η κάρτα των λεωφ κ τρολ. παραμένει στα 25€. Κτγμ το εισ. είναι υπερβολικά ακριβό. Συν το γεγονός πλέον ότι μιλάμε για 200€ πρόστιμο. Λίγο βαρύ δεν είναι αυτό εκ μέρους τους;
  Κ όπως κ να ‘χει στην υγειά μας. Δεν ήθελα να φανώ ωραίος. Δεν είμαι.

 18. kliklikos

  «προσάρμοσα λίγο την πραγματικότητα στην ιδεολογία μου.»

  χαχαχα!
  Μακράν το πιο χαριτωμένο που άκουσα τα τελευταία χρόνια!
  Τέτοια ‘ωραία’ λες και πού να μ’αφήσεις περιθώρια να σε ‘κριτικάρω’ κιάλλο. Κι αφού είσαι ωραίος, έλα, διάλεξε διαδρομή να κάνουμε μια βόλτα! Τζάμπα είναι! 66λεπτάκια/ημέρα! Πληρωμένη και η επιστροφή!
  http://www.tramsa.gr/index.cfm?page_id=309&category=tram##
  Μη πάρεις μπύρες. Θα βρούμε στη ζούλα!

  *Εσείς που συνήθως προσαρμόζετε το σύμπαν στην ιδεολογία σας είστε καλά παιδιά και δε το κάνετε εσκεμμένα! Σας έχει ‘μεταμορφώσει’ η ιδεολογία σας… και φυσικά δεν είστε ηλίθιοι!

 19. γιατί αισθάνομαι μωλωπισμένη, κάθε μέρα αναρωτιέμαι…
  φταίει το «γράψιμο»;
  καλό βράδυ!
  πολύ ενδιαφέρον γράψιμο!

 20. «το γράψιμο» (αν το εννοείτε όπως το καταλαβαίνω) είναι ικανό να προκαλέσει μώλωπες, δεν λέω.
  χαιρετώ σας katabran

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s