πάρτι στον όγδοο όροφο

m11

(banner by }g{)

Είπα να ποστάρω κάτι για το Σάββατο το βράδυ που είναι το πρώτο πάρτι του radiobubble, να ανεβάσω το banner ή και να σκαρώσω ένα μικρό, ελάχιστο δηλαδή τραγουδάκι για τις γιορτές.

Όμως μόλις διάβασα ένα κείμενο σχετικά με το πόσο καλός είναι ο Πάγκαλος και αμέσως θυμήθηκα την παρουσία του στην εκπομπή «Press» την Τρίτη.

Προχθές το βράδυ λοιπόν, κι ενώ ήδη ήμουν όσο εκνευρισμένος θα μπορούσα να είμαι, μετά το πρώτο ημιχρόνιο του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ, προφανώς σε πλήρη σύγχυση πια, υπέπεσα στο ολέθριο σφάλμα του ζάπινγκ.

Στην εκπομπή που προβαλλόταν στη ΝΕΤ λοιπόν, ήταν καλεσμένοι ο Πάγκαλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ώρα εκείνη οι δύο πολιτικοί συζητούσαν για το αγαπημένο θέμα των τελευταίων εβδομάδων, το θέμα που τους επιτρέπει για ακόμη μια φορά να αποποιούνται κάθε ευθύνη και να μιλάνε για την πραγματική ζωή με την κατάλληλη απόσταση που τελικά καταλήγει να τους αθωώνει. Ασφάλεια, άσυλο, εγκληματικότητα και λοιπές δαιμόνιες λέξεις πλημμύρισαν την οθόνη μέχρι που ξεχείλισαν από τις τσέπες και τα στόματα των τηλεοπτικών προσώπων.

Οι δύο άνδρες είπαν (από μνήμης & σημειώσεων στην πιο κοντινή μου χαρτοπετσέτα) πολλά και διάφορα. Ας πούμε:

Πάγκαλος: δεν μπορεί καμία μειοψηφία να επιβάλλει τις απόψεις της στην υπόλοιπη κοινωνία.

(ε τότε γιατί δεν δοκιμάζετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; Τι ποσοστό του πληθυσμού επέλεξε άραξε τη ΝΔ ή προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ; Γιατί το πρώτο κόμμα παίρνει μπόνους τόσες πολλές έδρες; Μήπως για να ντυθεί ευκολότερα την πλειοψηφία; Αλλά ξεχάστηκα, εκεί σκοπός είναι η αυτοδύναμη, «ισχυρή» όπως λένε κυβέρνηση)

Κυριάκος Μητσοτάκης: (αναφερόμενος στο πανεπιστήμιο και στο φόβο επίθεσης από τους αχρείους αριστεριστές) Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να μην μπορούν οι πολιτικοί να εισέλθουν σε μια περιοχή της επικράτειας.

(Σε αντίθεση με τη Σωκράτους, την Ομόνοια, τον Αγ. Παντελεήμονα και την Αγ. Κωνσταντίνου, όπου όλα είναι μια χαρά. Εκεί άλλωστε παίρνει τον περίπατό του σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Μόνο σ’ αυτά τα κωλοπανεπιστήμια δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του ο φουκαρίνος ο Έλληνας πολιτικός)

Π: Ζούμε σε μια πρωτοφανή ανασφάλεια.

(αλήθεια λέτε; Μάλλον θα φταίνε αποκλειστικά όλοι αυτοί οι κουκουλοφόροι. Δηλαδή μια ολόκληρη πόλη έγινε Ghotham City εξαιτίας μερικών – 100, 200, 300, πόσοι είναι; – κουκουλοφόρων. Τέρμα λοιπόν, τ’ αποφασίσαμε. Η πρωτοφανής ανασφάλεια οφείλεται στα γκαζάκια. Αν μάλιστα καταφέρναμε να τους συλλάβουμε θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι θα βελτιωνόταν τάχιστα η ψυχική υγεία όλων των κατοίκων. Η αίσθηση ασφάλειας και το χαμόγελο θα επέστρεφε στα χείλη των τρομοκρατημένων πολιτών)

Κ. Μ.: Εν πολλοίς η κατάσταση στην παιδεία οφείλεται και στους τραμπουκισμούς.

(εντάξει εδώ πια σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δηλαδή αλήθεια θα δεχτώ ότι η βία στα πανεπιστήμια είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα. Αλλά αυτό είναι το μείζων ζήτημα; Οι καταλήψεις; Έλεος. Δηλαδή οι πολιτικές του υπουργείου παιδείας τόσα χρόνια τα έχουν φτιάξει όλα. Μόνο αυτοί οι κουκουλοφόροι παραμένουν, τελευταίο αγκάθι.)

Κ.Μ.: Εμείς είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις μας και μάλιστα ίσως γι’ αυτό να δεχτήκαμε επίθεση (εννοεί την απόπειρα εμπρησμού του γραφείου του)

Π: Μα πείτε το, ακριβώς γι’ αυτό μας επιτίθενται, επειδή τα λέμε έξω απ’ τα δόντια.

Κ. Μ. : Ε ναι.

(Υπάρχει ένας κόσμος υποκριτής, υπάρχουν οι ψηφοφόροι απατεώνες που υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και χαϊδεύουν τ’ αυτιά των πολιτευτών. Και υπάρχουν και οι πολιτικοί που λένε την αλήθεια και είναι έντιμοι κι ειλικρινείς. Κι όλοι εμείς οι μικροί και μεγάλοι ψεύτες, επιχειρούμε επιθέσεις προς τους ντόμπρους ταγούς μας. Είμαστε αδιόρθωτοι και μας αξίζουν αυτά και ακόμη χειρότερα)

Π: Η δημοκρατία είναι ισχυρή.

[αυτό πια είναι το μόνο σίγουρο. Δεν ξέρω πού θα την πρωτοβρούμε την ισχυρή δημοκρατία πια. Στην περιύβριση αρχής; Στην ελαστική εργασία (αυτό το αφήνω, είναι νόμιμο, χοχο); Στους μαύρους & απλήρωτους εργαζόμενους; Στο ότι τηρούνται οι νόμοι; Στο ότι τηρούνται οι νόμοι επιλεκτικά; Στις έρευνες της αστυνομίας; Στον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα (εδώ θα έβαζα λινκ το βιντεάκι με τα χαστούκια στο τμήμα ή το άλλο με τις γυναίκες που έχουν συλληφθεί, αλλά δεν πάει το χέρι μου); Στις κάμερες; Στις κλούβες που παρκάρουν από χρόνια στο κέντρο της πόλης; Επαναλαμβάνομαι αλλά δεν πειράζει, στον εκλογικό νόμο; Στις δύο τρεις οικογένειες που αναλαμβάνουν εκ περιτροπής να παίξουν τους πρωθυπουργούς;]

Δύο άνθρωποι εντελώς εκτός πραγματικότητας συνομιλούσαν για λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια μου. Ο δημοσιογράφος χαμογελούσε συγκαταβατικά. Έτσι κι αλλιώς είχε επιλέξει να ακουστούν όλες οι πλευρές κι έτσι ήταν σίγουρος. Η δημοκρατία ξανά είχε νικήσει. Άλλωστε η δημοκρατία δυνατότερη από ποτέ, είχε λίγες μέρες πριν δείξει μέσα σ’ ένα σλόγκαν όλη την σημερινή ουσία της. «Όλοι μαζί, πρώτος εσύ». Με άλλα λόγια, αυτό που υπονοείται είναι ότι το πορτατίφ μου και το εργοστάσιο στην Ελευσίνα φταίνε το ίδιο για την μόλυνση του περιβάλλοντος. Ή ότι πρώτα πρέπει να ενεργήσει η θεία μου και μετά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. (Αυτό το τελευταίο βέβαια βγάζει και αλλιώς νόημα. Τα πολιτικά κόμματα έχουν αποτύχει, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας.)

«Όλοι μαζί, πρώτος εσύ» λοιπόν. Ελπίζω αυτό να ισχύει και για τις βουλευτικές Lexus.

Υγ. Φούσκα νούμερο 11 για τα προεόρτια. Παίδες όσοι πιστοί (ξέρετε ποιοί είστε) το Σάββατο προσέλθετε.

Advertisements

10 Σχόλια

Filed under διάφορα, radiobubble

10 responses to “πάρτι στον όγδοο όροφο

 1. Novalis

  Δεν θ’ ασχοληθώ με άσχημα πράγματα Παρασκευή πρωί.

  Η Delphine υπεροχότατη. Κι οι μουσικές σου το ίδιο.

 2. Novalis,
  (βέβαια και κακώς δεν το έγραψα εξαρχής, το banner είναι δημιουργία του greekgaylolita).

  Εσένα σ’ έχω καταλάβει από καιρό ότι βαζελοφέρνεις. Γι’ αυτό πας στα twitters και διαβάλλεις τον Σάββα μας. Αλλά δεν πειράζει. Θα τα πούμε είτε Βαρβάκειο είτε Βερολίνο. Όλα ατ καλά μέρη για μας είναι.

 3. Είναι δύσκολο να είσαι βουλευτής τελικά. Απορώ γιατί δεν τους κολλάνε βαρέα και ανθυγιεινά.
  Ή γιατί κι αυτοι δεν τα παρατάνε, να πάνε να γίνουν οικοδόμοι και καυθαρίστριες να έχουν την ησυχία τους.

 4. Είναι τελικά τόσοι πολλοί οι θαυμαστές του «σοφού Πάγκαλου»; Νομίζω πως έχει γίνει πλέον φανερό το ότι έχει αναλάβει κατεξοχήν υπεύθυνος εκ μέρους ΠΑΣΟΚ για την προσέγγιση των «νοικοκυραίων» ψηφοφόρων, όσο και για τη συκοφάντηση της αριστεράς, λέγοντας όσα αρκετοί άλλοι σκέφτονται και διστάζουν να διατυπώσουν, τουλάχιστον μέχρι να έρθουν και πάλι στη εξουσία.

  Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον το πως ζευγαρώνουν στα πάνελ σχεδόν μονίμως τον Πάγκαλο με έναν εκπρόσωπο της οικογένειας Μητσοτάκη. Παλιότερα έβγαινε συνέχεια παρέα με τη Ντόρα, όπου ο ένας διαρκώς συμπλήρωνε τον άλλο, με τις όποιες αντιπαραθέσεις τους να μοιάζουν περισσότερο με πειράγματα μεταξύ φίλων.

  Δείγμα του «πόσο ωραία τα λέει» ήταν και μια πρόσφατη συνέντευξη του τσιριδο-Άδωνι που δήλωσε ότι θα ήθελε να έχει πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση με συμπαρουσιαστή τον Πάγκαλο!

 5. gasireu

  η πόζα έχει δώσει τη θέση της στην βαρεμάρα, δυστυχώς!

 6. @ head-charge,
  ωραία η παρατήρηση περί τηλεοπτικών διδύμων με τους διάφορους απόγονους του Μητσοτακέικου.
  Ο Π. καλλιεργεί γενικώς το προφίλ του ντόμπρου πολιτικού που τα λέει έξω απ’ τα δόντια πιάνοντας το σφυγμό του απλού κόσμου.
  απ’ την ειλικρίνεια στο λαϊκισμό όμως είναι δυο κουβέντες δρόμος.

  @ gasireu,
  βαρεμάρα? κακώς.
  καταλάβατε μάλλον ότι η τελευταία φράση σας αφορούσε ε;
  οκ, δεν πειράζει. Θα τα πούμε κπ στιγμή στους δρόμους του κέντρου.

 7. gasireu

  ασφαλώς, ασφαλώς! μερσί!
  αναφερόμουν στην πόζα ως γενική έκπτωση των πάρτυ και του χορού που είπατε στην εκπομπή :).
  ελπίζω να σας δούμε…

 8. μα καλά μήπως ξέχασα να απαντήσω στην κροτ πριν;
  ωρε αφηρημάδα. με πείραξε η ρακή.
  όμως ζητώ ταπεινά συγνώμη και θα επανορθώσω.
  επί της ουσίας του σχολίου όπως έλεγε κάποτε κι ο Πανούσης, είναι κωλοδουλειά, γι’ αυτό τους αφήνουμε να την κάνουν.

  gasireu, α δεν το έπιασα. sorry.
  πόζα δεν πιστεύω να έχουμε αύριο, ίσως λίγη αμηχανία 🙂
  αλλά we ‘ll drink it over.
  θα τα πούμε στη μέση της πίστας.

 9. Βυτίο, σημειώνω την εγκληματική σου αμέλεια και θα επιληθφώ εν ευθέτω!

 10. @ krot,
  νομίζω ήδη με συγχώρεσες.

  @gasireu,
  τελικά ήρθατε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s