φούσκα #2

δεύτερη απόπειρα με το α’ μέρος του πέρα (και δώθε) απ’ τον κινηματογράφο  εδώ.

ανακατεμένα τραγούδια και σκηνές από ταινίες που μου άρεσαν.

υγ. (ο τίτλος βέβαια δανεισμένος και παραφρασμένος από βιβλίο του Ραφαηλίδη)

μικρή προσθήκη για τα χτεσινά ή γιατί είμαι φλύαρος:

Αν ήταν να μαζέψω επιχειρήματα για να δείξω κάτι, αυτό το κάτι δε θα ήταν η ύπαρξη ή μη εξέγερσης ή οι δυνατότητες για ένα καλύτερο αύριο. Αν ήταν να επιστρατεύσω λογική, στοιχεία, συναισθηματισμό κι ότι άλλο βρισκόταν στο δρόμο μου, θα ήταν για να γίνει μια συζήτηση για τη φύση του σημερινού πολιτεύματος. Προσωπικά (και έχοντας προσχωρήσει από χρόνια στην θελκτική αγκαλιά της αγαπημένης μου υπερβολής) νόμιζα ότι αυτό που ζούμε είναι μια ιδιότυπη δύσμορφη ολιγαρχία με έντονα στοιχεία οικογενειοκρατίας. Από χθες θα μου επιτρέψετε να μη διστάζω πια να ψελλίζω τη λέξη χούντα, προβάροντας τον τρόπο που αντηχεί σε ένα άδειο εχθρικό δωμάτιο.

Ας πούμε πάντως εξαρχής ότι η όποια σημερινή χούντα δε θα μεταχειριζόταν ακριβώς τα ίδια όπλα ή τον ίδιο μηχανισμό που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Δε θα βλέπαμε δηλαδή μια νέα Μπουμπουλίνας, δε θα ακούγαμε νέους γραφικούς λόγους ή ρητές απαγορεύσεις των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων. Άλλωστε αν δε θέλουμε να μαζευτούν πάνω από τρία άτομα κάπου, δε χρειάζεται να το απαγορεύσουμε, υπάρχουν κι άλλοι, έμμεσοι τρόποι. Αυτό πια το ξέρουμε καλά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας περισσότερο από ποτέ, το κέντρο της Αθήνας φλέρταρε έντονα με το αλλόκοτο συναίσθημα της εκτροπής. Μπορώ να πω ότι η ανομία δεν έκανε την εμφάνισή της σε τέτοιο βαθμό ούτε εκείνη τη Δευτέρα του μεγάλου μπάχαλου. Η φωτιά και τα σπασμένα τζάμια θα έπρεπε να μας ανησυχούν πολύ λιγότερο, γιατί χθες για την γενικευμένη ανομία, για την συστηματική παραβίαση κάθε κανόνα δικαίου ή νόμου, υπεύθυνο ήταν απ’ την αρχή ως το τέλος το κράτος και οι δυνάμεις καταστολής. Το σοκ του να βλέπεις ότι τίποτα απ’ όσα γνωρίζεις δεν ισχύει δε θα πρέπει να υποτιμάται. Οι αστυνομικοί χθες λειτουργούσαν σαν νευριασμένη ομάδα, σαν συσσωρευμένος ανεξέλεγκτος θυμός και αυτή είναι η αισιόδοξη άποψη την οποία και δε συμμερίζομαι. Η δυστυχής πραγματικότητα είναι ότι απλά εκτελούσαν εντολές. Η διαφορά της χτεσινής μέρας έγκειται λοιπόν στην σημασία του να παρεκτρέπονται οι πολίτες, κουκουλοφόροι, εξεγερμένοι, κακομαθημένα, βαριεστημένοι, φοιτητές (πες τους όπως θες) και στην βαρύτητα του να παρεκτρέπονται οι αρχές.

Όταν απαγορεύεις την πρόσβαση και τη διέλευση πολιτών σε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Όταν ορίζεις απαγορευμένες περιοχές για τα Μέσα μέχρι να κάνεις τη δουλειά σου. Όταν χτυπάς και συλλαμβάνεις αδιακρίτως από το σωρό δικηγόρους, δημοσιογράφους, γριές, περαστικούς και καταστηματάρχες. Όταν κι ενώ η πορεία τελειώνει ήσυχα αρχίζεις την όλη ιστορία πετώντας στο άσχετο μέσα στο πλήθος χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Όταν χτυπάς αυτόν που είχες στείλει λίγο πριν στο νοσοκομείο, ακριβώς μόλις τελειώνει τα ράμματα. Όταν στερείσαι το δικαίωμα να έχεις δικηγόρο (έστω και για ελάχιστο χρόνο, δεν έχει σημασία).

Τότε, εκτός απ’ το προφανές ότι δηλαδή εσύ από μόνος σου (θέλεις και) δημιουργείς την ένταση, παύεις να είσαι δημοκρατία, δύσμορφη έστω, άθλια έστω δημοκρατία, και είσαι ένα απλό αυταρχικό καθεστώς. Χτες μπορεί ο σκοπός να ήταν απλώς να τρομοκρατηθεί ο κόσμος και να δοθεί το μήνυμα ότι αρκετά, τώρα σπίτια σας. Όμως το αποτέλεσμα ήταν εντελώς διαφορετικό, όχι γιατί η συμπεριφορά τους θα μας βγάλει στο δρόμο, αλλά γιατί νομίζω ότι πολλοί θα μπουν σε άλλου είδους σκέψεις.

Αυτό που θέλω να πω τελικά είναι το εξής. Προσωπικά δε φοβάμαι το ξύλο ή το γκλομπ. Δεν τρομάζω απ’ τον καρκίνο και τη δύσπνοια των χημικών. Αυτό που μπορεί να με κρατήσει σπίτι είναι οι ότι να’ ναι συλλήψεις. Αυτό που μπορεί να με κάνει διστακτικό στο να πω σε φίλους κατέβα στο δρόμο είναι η σκέψη ότι μπορείς απ’ το πουθενά να αντιμετωπίσεις τις οποιεσδήποτε κατηγορίες. Αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι όμως κατά τη γνώμη μου το τελευταίο καταφύγιο μιας κοινωνίας που δεν κινείται σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η εμπιστοσύνη ότι δεν κινδυνεύεις να μπεις μέσα (για μια μέρα ή δέκα χρόνια δεν έχει σημασία) όχι για τις ιδέες σου, αλλά για το τίποτα.

Όποιος ήταν την Παρασκευή στο κέντρο έζησε στιγμές περίεργες.

21 Σχόλια

Filed under radiobubble

21 responses to “φούσκα #2

 1. Οι αστυνομικοί χθες λειτουργούσαν σαν νευριασμένη ομάδα, σαν συσσωρευμένος ανεξέλεγκτος θυμός και αυτή είναι η αισιόδοξη άποψη την οποία και δε συμμερίζομαι.
  Ανεξάρτητα από αυτό που συμβολίζει η στολή κι από αυτό που υποτίθεται ότι εκφράζει η εξουσία που ασκεί, η αστυνομία στελεχώνεται από ανθρώπους. Και όταν ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να πεθάνει μόνο και μόνο επειδή διάλεξε μία δουλειά, τότε και ο εκνευρισμός και ο θυμός μπορεί να θεωρηθεί εύλογος. Ειδάλλως γιατί θεωρήσαμε δικαιολογημένο τον θυμό που προκάλεσε ο θάνατος ενός παιδιού μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος ώρα; Ήδη εκατοντάδες εξ αυτών πήγαν στο νοσοκομείο, ένας κινδυνεύει να πάει στον άλλο κόσμο. Ποια εκπαίδευση μπορεί να διδάξει ψυχραιμία σε κάποιον που τα βιώνει αυτά;
  Αν μπορούμε να διαδηλώνουμε ειρηνικά, χωρίς πέτρες, χωρίς μπογιές, χωρίς ζημιές, έχει καλώς. Να είστε σίγουροι ότι ούτε χημικά θα υπάρχουν τότε ούτε δακρυγόνα ούτε άδικες προσαγωγές και συλλήψεις. Αν δεν μπορούμε να διαδηλώνουμε έτσι ούτε να απομονώνουμε τους ταραξίες, τότε ας δεχθούμε ότι θα υπάρχουν και αθώα θύματα εκατέρωθεν.

 2. Και επίσης, με όλη την (απεριόριστη) εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό σου, φίλε «βυτίο», οποιοσδήποτε παραλληλισμός του σημερινού καθεστώτος με χούντα και αστυνομικό κράτος νομίζω ότι είναι προσβολή στους αγωνιστές της επταετίας.

 3. @ Αταίριαστε,
  φυσικά και είναι άνθρωποι, φυσικά και δικαιούνται να θυμώνουν ή να φοβούνται και τέλος δε χρειάζεται να το συζητάμε καν δεν συμφωνώ ούτε με τις πέτρες, ούτε με τα χημικά ούτε με κανενός είδους βία (και ούτε μπορώ καν να καταλάβω όλα αυτά) .
  αλλά νομίζω ότι δεν είναι παράλογο να ζητάμε να υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση και άρα μεγαλύτερες ψυχικές αντοχές και ψυχραιμία στο αστυνομικό σώμα.
  Και για να γίνω πιο σαφής, προσωπικά, δεν πιστεύω ότι φταίνε καθόλου τα ΜΑΤ κλπ. Η τακτική τους είτε κάθονται και τρώνε πέτρες, είτε δέρνουν άσκοπα, είτε συλλαμβάνουν όποιους βρουν, είτε γίνονται σάκος του μποξ, δεν εξαρτάται από αυτούς. Η ηγεσία της αστυνομίας ή του υπουργείου καθορίζει κάθε φορά τη στάση τους. Προσωπικά δεν νιώθω καμία αντιπαλότητα ή εχθρότητα ή μίσος ή οτιδήποτε τέτοιο προς τα ΜΑΤ. Είναι δημιουργήματα της ίδιας κοινωνίας με μας και με όλους.
  Όμως μπορώ να απαιτώ ως πολίτης να μην παίζουν το ίδιο παιχνίδι με αυτούς που ξεπερνούν τα όρια. Εννοώ ότι σε τελική ανάλυση η (πολύ δύσκολη) δουλειά τους είναι να αντιμετωπίζουν ακραίες καταστάσεις σαν επαγγλεματίες κι όχι σαν χούλιγκαν.

 4. ως προς το χούντα που λέω, το λέω κυρίως γιατί χρησιμοποιούνται (και πάλι υπογραμμίζω όχι απ’ τους Ματατζήδες, αλλά από αυτούς που αποφασίζουν) πρακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα και χούντα. Το να μην έχεις δικηγόρο ή το να γίνονται συλλήψεις λες και καθιερωθεί η «συλλογική ευθύνη» είναι φασιστική πρακτική.
  επίσης λέτε: «Αν μπορούμε να διαδηλώνουμε ειρηνικά, χωρίς πέτρες, χωρίς μπογιές, χωρίς ζημιές, έχει καλώς. Να είστε σίγουροι ότι ούτε χημικά θα υπάρχουν τότε ούτε δακρυγόνα ούτε άδικες προσαγωγές και συλλήψεις.»
  μπορώ να διαβεβαιώσω επειδή ήμουν ακριβώς στο σημείο χτες ότι η χειροβομβίδα κρότου λάμψης πετάχτηκε χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτό λοιπόν που εννοώ είναι ότι κάποιοι υψηλά ιστάμενοι (και δεν μιλάω συνομωσιολογικά) θέλουν να διατηρούν την ένταση δίνοντας εντολές όταν δεν συμβαίνει τίποτα να το προκαλούν.
  (ήθελα να πω κι άλλα να γίνω πιο σαφής αλλά προς το παρόν πρέπει να φύγω, θα επανέλθω όμως.)
  χαιρετώ και πάλι.

 5. «Αν δεν μπορούμε να διαδηλώνουμε έτσι ούτε να απομονώνουμε τους ταραξίες, τότε ας δεχθούμε ότι θα υπάρχουν και αθώα θύματα εκατέρωθεν.»

  Πριν την εμφάνιση των περίφημων ταραξιών από τους οποίους μας προστατεύει η αγία Πολιτεία δια των φυλάκων της- δόξα σοι ο θεός, ποιους λόγους είχε η αστυνομία να επεμβαίνει (έτσι ευγενικά όπως το συνήθιζε) στις διαδηλώσεις; Και τότε νεύρα είχαν οι φύλακες; Πόσες δεκαετίες κρατάει αυτή η νευρικότητα στην Ελλάδα; Δεν είναι δύσκολο να θυμηθείς ότι πάντα στόχος ήταν η διαφορά, οι ιδέες. Οι ιδέες του μαλλιά, του τεντυμπόη, του άθεου, του κουμμουνιού, του ανάρχα, του φρικιού, του πανκιού, του εθνοπροδότη…Πας μη δεξιός-αστός ίσον βάρβαρος. Δεν αλλάζει το δόγμα.

 6. Ακόμα και η Χούντα δεν έμπαινε σε σπίτια άσχετων να ψάχνει. Εμπαινε σε σπίτια «υπόπτων» -κομμουνιστών, πολιτικών, κλπ- και μόνο.
  Εμένα αυτό με ανησύχησε περισσότερο από όλα: η εισβολή και το ψάξιμο στο σπίτι της δικηγόρου, από όπου η ίδια απουσίαζε. Χωρίς εισαγγελέα, χωρίς καν ένα γείτονα ως μάρτυρα.

 7. Εχουμε το φαινόμενο να κατηγοριοποιείται μια ολόκληρη περιοχή ως «ύποπτη» και να γίνονται φύλλο και φτερό τα σπίτια των κατοίκων. Αναρωτιέμαι μπας και κάποιος τουριστικός αναπτυξίας έβαλε στο μάτι τα Εξάρχια και θέλει να διώξει από εκεί τους κατοίκους…

  –>> Μια ιδέα είναι να αναπτυχθεί η κινητοποίηση των πολιτών και σε άλλες περιοχές, όπως π.χ. Γκάζι, Ψυρρή, κλπ κλπ

 8. @ Αταίριαστε,
  εννοείται πως δεν ήθελα να συγκρίνω τους σημερινούς διαδηλωτές με τους αντιστασιακούς επί χούντας. Απ’ τα λίγα που έχω διαβάσει πχ. τους Ανθρωποφύλακες του Κοροβέση, ομολογώ ότι το θεωρώ σχεδόν απίθανο να έδειχνα τέτοιο σθένος.
  Ίσως είμαι υπερβολικός να χαρακτηρίζω χούντα αυτό που ζούμε, έγραφα και εν θερμώ .
  αλλά πραγματικά πιστεύω ότι το κράτος μεταχειρίζεται μεθόδους και πρακτικές που ταιριάζουν σε κανονική χούντα και σε καμία περίπτωση σε δημοκρατικό καθεστώς.

  @ Thas να σε καλωσορίσω στο φτωχικό μας. Πάντως από νευρικότητα χθες άλλο τίποτα. Να έβλεπες μερικούς στην πορεία πως κοιτούσαν, πως σφίγγαν τις γροθιές τους.

  @ ροδιά μου,
  όχι μόνο έψαξαν το σπίτι, αλλά και συνέλαβαν δικηγόρους παρόλο που ήταν εμφανές ότι ήταν εκεί για λόγους παροχής νομικής βοήθειας κι όχι για να πετάξουν πέτρες. Παρόλο που έδειξαν τις ταυτότητές τους δεν τα ΜΑΤ συγκινήθηκαν.
  λες να βαδίζουμε προς νέα διασκεδασούπολη στα Εξάρχεια. Έλεος δλδ, όχι άλλα «γκέτο».

  και να παρατηρήσω το εξής. περίμενα τα δελτία ειδήσεων και την γενική περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι πολύ πιο βαριά για όλα αυτά, έχοντας στο νου ότι θύματα υπήρξαν «εκλεκτά μέλη» της κοινωνίας δικηγόροι και δημοσιογράφοι. Ατύχησα. όμως.

 9. @το βυτίο, Ακριβώς αυτό είναι που ζητάμε όλοι από την αστυνομία: επαγγελματισμό! Αλλά, έχουμε παιδεία στην Ελλάδα; Έχουμε καλή υγεία; Έχουμε δημόσια διοίκηση; Θα ήταν περίεργο αν αποτελούσε η αστυνομία τη λαμπρή εξαίρεση.
  Διαβάζοντας ακριβώς ντοκουμέντα όπως οι Ανθρωποφύλακες του Κοροβέση νομίζω ότι είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός της χούντας γιατί τέτοια πράγματα (ελπίζω) ούτε συμβαίνουν ούτε πρόκειται να ξανασυμβούν.
  Όσο για τους δικηγόρους, άκουσα (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι επεδείκνυαν όχι την αστυνομική ταυτότητα αλλά αυτή του δικηγόρου.
  @thas, σίγουρα έχουμε ακούσει όλοι για ειρηνικές πορείες. Γιατί δεν τις «χτυπάνε» κι αυτές; Οι αστυνομικοί δεν είναι χαζοί να ξεκινήσουν επεισόδια γιατί, ως δημόσιοι υπάλληλοι, θέλουν να περάσει το 8ωρο και να πάνε σπίτια τους. Τα επεισόδια είναι πρώτον επιπλέον κίνδυνος γι’ αυτούς και δεύτερον υπερωρίες που δεν πληρώνονται.

 10. Martin Eden

  Σε καμμία περίπτωση τα χθεσινά επεισόδια δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τον θυμό που -δικαίως- νοιώθουν οι αστυνομικοί για τον τραυματισμό του 20χρονου συναδέλφου τους, όπως άλλωστε δεν μπορούν επίσης να δικαιολογηθούν αντίστοιχα τα μπάχαλα που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου.
  Νομίζω ότι στις συζητήσεις γύρω μου γίνεται ένας άστοχος κατά τη γνώμη μου διαχωρισμός ανάμεσα σε «κακούς μπάτσους» και σε «καλούς αντιεξουσιαστές». Όπως βυτίο λέτε ότι τα ΜΜΕ εστίασαν ελλιπώς στα χθεσινά επεισόδια, έτσι πιστεύω ότι ασχολήθηκαν ελάχιστα και με τον τραυματισμό του αστυνομικού. Θα περίμενα μάλιστα να ασχοληθείτε και να σχολιάσετε το συμβάν αυτό μέσα από το βλογ σας.
  Πέραν αυτών, το βέβαιο είναι ότι, όπως λέτε κι εσείς, τα χθεσινά επεισόδια δεν ήταν ατομική επιλογή του κάθε αστυνομικού που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα, αλλά εντολή της πολιτικής ηγεσίας ακριβώς για να περάσουν το νόημα ότι «τέρμα τ’ αστεία». Κι αυτό συμφωνώ ότι είναι πολύ πιο σοβαρό. Για να αλλάξει η ελληνική αστυνομία πρέπει να περάσουν πολλές γενιές και ριζική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας. Η απαισιοδοξία μου δεν με αφήνει δυστυχώς να πιστέψω ότι αυτό πρόκειται ποτέ να γίνει, αφού η ίδια η εκάστοτε πολιτική ηγεσία αλλάζει τακτική κάθε τρεις και λίγο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν τρελλαθεί. Τη μία τους λένε «βαράτε» και την άλλη να κρατήσουν «αμυνόμενη στάση». Όση εκπαίδευση και να έχει ο άλλος, δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού σε κάθε περίπτωση εκτελεί εντολές. Η εκπαίδευση κατά τη γνώμη μου έχει νόημα ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα αποτελέσματα σε μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό της 6ης Δεκεμβρίου.

 11. @ Αταίριαστε,
  η αλήθεια είναι ότι θα ήταν περίεργο να έχουμε οργανωμένη και επαγγελματική αστυνομία με δεδομένη τη συνολική εικόνα της χώρας. Όμως εξίσου αλήθεια είναι ότι τις αδυναμίες της τη νιώθεις (καλώς ή κακώς) πιο βαριές πάνω σου. Επαναλαμβάνω ότι η λέξη χούντα είναι προφανώς μια υπερβολή, αλλά μου κάνουν τρομερή εντύπωση κάποιες μέθοδοί τους. Το να συλλαμβάνεις δικηγόρους ή να αποκλείεις περιοχές εντός της πόλης ή ακόμη περισσότερο να εμποδίζεις δημοσιογράφους να τραβήξουν ή να συλλαμβάνεις από το σωρό χωρίς οποιοδήποτε λόγο και χωρίς να επιτρέπεις την άσκηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, κατά τη γνώμη μου συνιστά κάποιου είδους εκτροπή.
  και νομίζω ότι δεν πρέπει να το ξεπερνάμε εύκολα γιατί δημιουργείται (πολύ) κακό προηγούμενο.
  καλημέρες.

 12. @ Martin Eden,
  Οποιαδήποτε τέτοια εν ψυχρώ ενέργεια είναι έξω απ’ τα νερά μου. Ούτε για τη δολοφονία του Α.Γ. μπορούσα να σχολιάσω κάτι, ούτε για το βιτριόλι στην Κούνεβα, ούτε και τώρα, γιατί απλά είναι τόσο τραγικό το γεγονός από μόνο του. Δε θα πάρω ποτέ το μέρος οποιουδήποτε πατάει τη σκανδάλη.
  Ως προς τα μέσα (κυρίως τα κανάλια μάλλον) δεν ξέρω τί να πρωτοσχολιάσουμε πια. Ίσως απλά να τα κλείσουμε, αν και δεν είναι βέβαια κι αυτή λύση.

 13. Σελιτσανος

  Αν θέλετε την γνώμη ενός κατοίκου της επαρχίας,τα προχθεσινά γεγονότα ούτε που τα πήραμε καλά καλά χαμπάρι.Μια είδηση που μάλλον δεν μας αφορά.Κάτι σαν «η αστυνομία επανήλθε σ’ αυτό που ξέραμε».Επομένως εφυσηχασμός.Παράλληλα οι δημοσκοπήσεις δίνουν την κυβέρνηση ανεβασμένη.Μήπως λοιπόν η εξουσία,εξύπνως ποιούσα,δίνει στον κόσμο αυτό που θέλει:επίφαση ασφαλείας;Και μήπως ο κόσμος-παρά τις όποιες «αναμενόμενες» διαμαρτυρίες-επιστρέφει με χαρά στον εφησυχασμό της κανονικότητας;

  (υγ.Βάλτε τη φωνή λίγο πιο δυνατά:ακόμη και με τα ακουστικά δυσκολευόμουν να σας ακούσω. )

 14. @ Σελιτσάνε,
  επίφαση ασφαλείας ; πολύ πιθανό αυτό να θέλει ο κόσμος. Αυτό που βρήκα ενδιαφέρον εκτός των άλλων στα προχτεσινά είναι το εξής. Τα ΜΑΤ μαζέψαν και κάποιο εντελώς άσχετο κόσμο. Δικηγόρους όχι μόνο της νομικής βοήθειας αλλά άσχετους που απλά έχουν το γραφείο τους στην Ασκληπιού και κατέβηκαν κάτω να δουν τί συμβαίνει. Ανθρώπους που δεν ήταν απαραίτητα υπέρ κάποιας εξέγερσης κλπ.
  Αυτοί τώρα που πήραν μια γεύση αυθαιρεσίας τί να σκέφτονται;

  υγ. εγώ θέλω να τη βάλω πιο δυνατά. Έλα όμως που δεν μπορώ να το καταφέρω μ’ αυτά τα μηχανήματα του σατανά. Θα παλέψω όμως μαζί τους και μια μέρα θα νικήσω, το υπόσχομαι.

 15. Αν χρησιμοποιείς το πρόγραμμα Adobe Audition, γράψε για βοήθεια, αν και λίγο πολύ όλα τα ηχητικά προγραμματάκια μοιάζουν. Πες με ποιο τρόπο στήνεις την εκπομπή, κλπ, και… ό,τι ξέρω θα στο πώ! 😉

 16. Κι όμως… Τα κορμιά ξέρουν λέξεις. Μονοσύλλαβες. Αλλοτε παρακλητικές άλλοτε αποστάσεως. Θα χρησιμοποιήσω την εκπομπή σου δόλια για να μικρύνω αποστάσεις – όταν το χιούμορ δεν αρκεί.

 17. @ ροδιά,
  μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το cool edit, αλλά χθες έκανα μια δοκιμή με audacity και μου φάνηκε πιο εύκολο σε κάποιες ρυθμίσεις. Την επόμενη φορά που θα γράψω, αν είναι θα σου στείλω mail μπας και έχω κάποια συγκεκριμένη απορία. ευχαριστώ πάντως.

  @ Μάνο,
  εύχομαι εκμηδενισμό των αποστάσεων.
  (πάντως διαπίοστωσα ότι η όλη κατάσταση σε έχει βοηθήσει δημιουργικά)

 18. @Αταίριαστος

  Και η ταυτότητα του δικηγόρου επίσημη ταυτότητα είναι, έχει επάνω τη Μεγάλη του Έθνους σφραγίδα, και συνηθίζεται να επιδεικνύουμε αυτήν όπου πηγαίνουμε σαν δικηγόροι (μη σου πω ότι αυτήν επιδεικνύουμε και σε απλούς ελέγχους…).

  @Βυτίο

  Αφ’ ενός συμφωνώ με το πνεύμα του κειμένου, έστω και (ή μάλλον, παρά) την υπερβολή του χαρακτηρισμού «χούντα», αφ’ ετέρου με τη μαρτυρία σου επιβεβαιώνεις αυτά που άκουσα από παρόντες συναδέλφους που τραβολογήθηκαν κακήν κακώς στη ΓΑΔΑ. Στην προκειμένη περίπτωση, χίλιες φορές ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο και μαθεύτηκαν όσα μαθεύτηκαν -διαφορετικά, η μεν κρατική τηλεόραση κυριολεκτικά εξαφάνισε τα γεγονότα, τα δε ιδιωτικά ΜΜΕ θα έλεγα ότι, ε, δεν τα πολυτόνισαν…

 19. @ Χασοδίκη,
  επίσης να πω και το εξής, γιατί δεν ξέρω αν έχει γίνει πλήρως κατανοητό. Το περιστατικό στην Ασκληπιού (αποκλεισμός, συλλήψεις, ξύλο κλπ) άρχισε όταν ακόμη ήταν σε εξέλιξη ο πετροπόλεμος στα προπύλαια. Εκεί όμως τα ΜΑΤ κοιτούσαν απλά από απόσταση και μόλις τέλειωνε η μια φουρνιά πέτρες πετούσαν αυτοί δακρυγόνα.
  Και πάλι σημειώνω ότι σιχαίνομαι τη συνομωσιολογία αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή και σε απόσταση λίγων μέτρων τα ΜΑΤ έδειχναν 2 εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές. Στον πετροπόλεμο κοιτούσαν (αφού τους συνέφερε να δημιουργείται κλίμα) και στους απλούς διαδηλωτές και άσχετους επιτίθονταν.

 20. Βρήκα την εκπομπή στο Radiobubble και χάρηκα πολύ που την άκουσα. Όχι μόνο γιατί με ενθουσίασε ως προς το περιεχόμενό της (άριστη επιλογή τραγουδιών, ωραία πρόζα, θαυμάσια χροιά φωνής παρά την χαμηλή της ένταση), αλλά και γιατί έγινε η αφορμή να ανακαλύψω αυτό το ιστολόγιο.

  Καλώς σε βρήκα, λοιπόν! 🙂

 21. γειά σου Ανέφελη με το ωραίο σου όνομα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλώς μας ήρθες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s